Ena Begović je prije 21 godinu odbila priliku da ode u Holivud, navodeći nesposobnost da glumi na engleskom jer to nije u skladu s njenim preferiranim oblikom glume. Kako kaže Mia Begović u “24 sata”, Ena je odbila ulogu u filmu “Čarlijevi anđeli”. Ova glumica, poznata po svojoj izuzetnoj lepoti u bivšoj Jugoslaviji, viđena je u filmovima poput “Balkan ekspresa”, i serijama među kojima su “Idemo dalje” i “Glembajevi”.

 

 

Nažalost, samo mjesec dana nakon porođaja, izgubila je život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći, izazvavši šok u cijelom regionu. U ljeto 2000. godine hrvatska glumica Ena Begović krasila je stranice jednog ženskog časopisa sa svojom tek rođenom kćerkom Lanom. Prije poroda Begović se udala za Josipa Radeljaka. Međutim, samo mjesec i po nakon što joj se prvo dijete rodilo 1. jula, sudbina će zadati užasan udarac njenoj porodici. Vozeći se na otoku Braču, njihov automobil je izletio s ceste i strmoglavio se u jarugu. Nesreća se pokazala kobnom za Enu, čiji je život tragično prekinut.

 

 

U automobilu su bili i njena majka Tereza, suprug Josip Radeljak, sin Leo i novorođena kćerka Lana, koja je imala samo 40 dana. Dok je mala Lana preživjela, u nesreći je zadobila povrede glave. Porodica je tog dana bila uronjena u noćnu moru, a događaj je ostavio trajne ožiljke koji su duboko uticali na njihove sudbine. Ena, kojoj je Darko Rundek posvetio pjesmu, figura je koju ne treba predstavljati. Njeno ime i dalje ima težinu, a njena ćerka Lana je prepoznata kao upečatljiva slika njene majke. Vrijeme teče, a život se nastavlja. Josip, Leo i Lana uspjeli su se izliječiti i napredovati, no sa sobom i dalje nose vječno sjećanje na prekrasnu Enu.

 

 

Preporučeno