Mlada žena po imenu Bobi je dobila nevjerovatno težak živoni zadatak  podizanje sedmoro male djece.Cijela medicinska zajednica je  imala ozbiljne sumnje u pogledu trudnoće sedmorki, upozoravajući buduću majku na nepremostive rizike povezane s takvim događajem. Međutim, Bobi je prkosila svim izgledima i, uprkos svim pesimističnim predviđanjima, rodila je  svih sedmoro djece. Ovih sedmoro braće i sestara će proslaviti svoj 26. rođendan u novembru 2023.

 

 

Porodica, koja uključuje  tada 27-godišnjeg Kennyja i 29-godišnjeg Bobbyja, izgledala je tada kao obična američka porodica. Prije dolaska sedmoro djece već su imali kćerku Mikajlu. Uprkos želji da prošire svoju porodicu, znali su da će im trebati pomoć. Tokom tretmana za plodnost, par je informisan o potencijalu “višestruke” trudnoće. Kada je Bobi saznala da nosi sedmoro djece, znatno više od dvoje na koje je psihički bila spremna, bio je šok. Kenny se još uvijek sjeća dana kada je zabrinuto nazvao svoju ženu, čekajući rezultate ultrazvuka. Bobby je govorila drhtavim glasom dok je pitala o broju fetusa.

 

 

Šokirani, oboje nisu mogli vjerovati kada je odgovorila sa “7”. Statistike sugeriraju da je čak i u slučaju trojki vjerovatnoća da ćete imati zdravo dijete bez ikakvih neuroloških ili fizioloških problema samo 50%. Pobačaj je također česta pojava u gotovo polovini višeplodnih trudnoća. Bobijeva trudnoća je smatrana visokorizičnom, što je rezultiralo stalnim nadzorom stručnjaka. Srećom, sve je prošlo glatko, a ona je rodila sedmorke devet sedmica prije vremena u medicinskom centru u Ajovi.

 

 

Porođaj je nadgledao tim medicinskih stručnjaka, uključujući perinatologe, neonatologe, respiratorne terapeute, medicinske sestre i anesteziologe. Uprkos tome što su proveli oko dva mjeseca u bolnici nakon rođenja, svih sedam novorođenčadi je preživjelo i ostvarilo značajan napredak. Bobbi je bila suočena sa zastrašujućim zadatkom podizanja svoje djece, što je zahtijevalo 42 boce hrane i 52 pelene svakog dana. U početku joj je porodica pružala ključnu pomoć i podršku. Bilo je dvoje beba koje su rođene sa cerebralnom paralizom. Kako bi hodali bez ikakve pomoći, obojica su morali biti podvrgnuti brojnim operacijama. Primetno je da je jedan od braće i sestara po imenu Aleksis čak učestvovao na izboru lepote za decu sa posebnim potrebama. Kako su braća i sestre odrastali, volonteri i dadilje su dijelili odgovornost brige o njima. Posljedično, teret za Bobbyja i Kennyja je smanjen.

S vremenom se Bobby postepeno vraćala na posao, ali je radila manje sati. U međuvremenu, Kenny je ustrajao na svom poslu u fabrici metala. Kako je njihovo sedmoro djece sazrelo, počeli su da pomažu majci u kućnim poslovima. Njihov otac je dječake učio važnosti napornog rada tako što im je dodijelio zadatke kao što su grabljanje travnjaka ili pranje automobila. Devojke, koje su posebno korisne u kuhinji, uživaju u kuvanju, a njihove kreacije su obično ukusne.

Preporučeno