– Pošto nam dolaze dani vikenda, slijedi i jedan jako lagani recept za jedan i više nego jednostavan slatkiš. Naime, radi se o halvi, za koju ne treba puno niti vremena, niti je šta posebno skupa. Pogledajte i sami o čemu se radi…

Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 100 g maslaca ili margarina, 100 g brašna, 100 g šećera, 200 ml vode, 1 vrećica vanilin šećera, te orasi ili kokos za dekoraciju. Za pripremu počnite topiti 100 grama maslaca dok se potpuno ne otopi. Kad se otopi, u maslac umiješajte 100 grama brašna. Smjesu neprestano miješajte otprilike 10 minuta, pazeći da ne zastanete jer je ključno spriječiti da halva zagori.

Tijekom ovog procesa budite oprezni jer je halva podložna gorenju. Konzistencija smjese trebala bi sličiti prikazanoj slici, stoga strpljivo pričekajte njezinu transformaciju u blijedobijelu nijansu. U posebnoj posudi pomiješajte 200 ml vode, 100 g šećera i jednu vrećicu šećera. Stavite posudu na štednjak i zakuhajte smjesu. U međuvremenu pripremite smjesu brašna i maslaca dok ne dobije bež boju. Kada bude gotovo, pažljivo ulijte mješavinu brašna i maslaca u kipući sirup.

Budite oprezni kako biste izbjegli prskanje. Ostavite smjesu da odstoji, pokrivena, otprilike 10 sekundi kako biste spriječili prskanje. Odmah promiješajte smjesu kako biste osigurali glatku konzistenciju bez grudica. Halvu prebaciti na tanjir i po želji staviti u frižider da se malo ohladi. Za dodatni okus pospite orasima ili kokosom.

Dodatni tekst:

Emir Kusturica, srpski redatelj, rado se prisjetio lika i izvanrednih postignuća Diega Maradone, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih nogometaša u povijesti. Tokom gostovanja u emisiji “Sportlajt” Kusturica je posvetio prilog Argentincu o kojem je prethodno snimio film.

“On je utjelovio oličenje uspjeha, izdigavši ​​se iznad svog skromnog podrijetla da bi postao simbol Harlema ​​kroz svoju jedinstvenu tjelesnu građu i proporcije. Ali onda, kao što je često slučaj s glumcima, nakon što siđu s pozornice, svoju tugu ili utope u alkoholu ili podleći privlačnosti droga, nakon što je postigao sve što je bilo u njihovoj moći. Uživao je u slavi svojih postignuća, ali to nije bilo trajno ispunjenje. Nakon što je već postigao sve svoje ciljeve, osjećao je duboku povezanost s publikom ako su tekle njegovim venama, priznao im je na stadionu punom 100.000 ljudi da je pao u ponor narkomanije, priznajući svoje mane i tražeći iskupljenje…” Kusturica je zastao, prije nego što nastavljajući.

Primarni aspekt ludila, po mom mišljenju, leži u njegovoj vanjskoj manifestaciji. Kad bi se trebala predstaviti javna osoba prošlog stoljeća, on bi nedvojbeno bio jedan od prvih koji bi odisao određenom vrstom vibrantne energije, uz bok Marilyn Monroe. Ta sklonost pokazivanja i posustajanja ono je što ga je zavoljelo masama. Međutim, na kraju je podlegao razdoblju samopročišćenja, tijekom kojeg sam imao priliku provesti otprilike jedan mjesec s njim svakog mjeseca tijekom dvije godine. Svjedočio sam njegovom postupnom prelasku s kokaina na alkohol, sve dok nije došao do završne faze svog života, gdje se pojavio na crvenom tepihu kao rekonvalescent.

Uključivanje njegovih osobnih i privatnih materijala u film bila je gesta povjerenja koju mi ​​je ukazao, slična ljubavi koju dijele braća. Suradnja s njim pokazala se kao izazov, odražavajući njegovu nedostižnu prirodu na terenu i izvan njega. Kad god bismo se sreli u baru u koji je posjećivao, uvijek bi se uspio izmaknuti, često u pratnji žene čiji je ugled izazivao sumnje. Međutim, presudom Suda zapravo je zabranjena prodaja Ballon d’Or, cijenjene nagrade koju je 1986. godine zaslužio legendarni argentinski nogometni zvijezda Diego Armando Maradona.

Nakon prihvaćanja žalbe Maradonine kćeri, sud je zaustavio dražbu, jer ona tvrdi da je Zlatna lopta ukradena i da s pravom pripada obitelji njezinog oca poznatog nogometaša. Kao rezultat njegovog vodstva u vođenju Argentine do pobjede na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, Maradona je počašćen visoko cijenjenom nagradom. Kružila su nagađanja i tračevi o tome gdje je njegova Zlatna lopta. Neke su glasine sugerirale da ga je prokockao tijekom partije pokera s visokim ulozima. Drugi su tvrdili da ga je prodao kako bi podmirio svoje financijske obveze.

Osim toga, kružile su glasine da su kriminalci još 1989. uspjeli ukrasti prestižnu nagradu iz sigurnog bankovnog trezora u Napulju. Prema obitelji, Zlatna lopta je nezakonito uzeta, a osoba koja je trenutno posjeduje nema ovlasti da je proda. Njihov pravni zastupnik iznio je namjeru pokrenuti sudski postupak zbog krađe i zatražiti da sud vrati trofej Maradoninoj obitelji.

 

Preporučeno