– Kupatilo je bez presedana najteže mjesto za počistiti u cijelom stanu ili kući. Koliko god se trudili da ga držite čistim, uvijek se nakupe razne nečistoće, a wc šolja zna da bude možda i najveći problem. 

Nedavno su žene na internetu naišle na fascinantnu tehniku ​​koja im omogućuje da bez napora očiste svoje kupaonice. Članica Facebook grupe Clean Mums podijelila je briljantnu tehniku ​​čišćenja koja daje izvanredne rezultate. Ovu nekonvencionalnu metodu prenijela joj je svekrva. Sve što trebate za ovaj zadatak je pjena za brijanje, jedini proizvod koji vam je potreban. Ova metoda čišćenja kupaonice stekla je veliku popularnost nakon objavljivanja, brzo kružeći Internetom.

Narativ iza toga je nevjerojatno jasan: Dom i dizajn, ugledna web stranica, detaljno opisuje postupak nanošenja pjene za brijanje na svaku površinu u kupaonici, s posebnim naglaskom na WC školjku. Ostavite ga da ne smeta nekoliko sati. Držite pjenu za brijanje na koži nekoliko sati prije nego je isperete toplom vodom. Nije li nevjerojatno koliko lako i uštedi vrijeme može biti pospremanje jedne od najprljavijih soba u vašem domu? Bit ćete zadivljeni! Među pristiglim primjedbama posebno se istaknula jedna:

„Stavio sam ga na test i mogu potvrditi njegovu učinkovitost. Isprobajte ga i vidite kako vam funkcionira… S obzirom na potencijalni rizik od zaraze novim koronavirusom, ključno je održavati odgovarajuću higijenu, posebice u kupaonici, koja je nadaleko poznata kao jedna od najnečistijih prostorija u kućanstvu. Prema nbcnews.com, sastavili smo pregršt jednostavnih tehnika za učinkovito pospremanje vaše kupaonice u tren oka. Čišćenje kada i tuševa može se bez napora postići pomoću moćne kombinacije sode bikarbone i octa.

  • Za početak pomiješajte jednu čašu octa, pola čaše sode bikarbone i vruću vodu u posudi. Prebacite smjesu u zatvorenu posudu i polako je punite vrućom vodom dok ne dosegne najmanje jednu četvrtinu kapaciteta. Pustite vodu da odstoji najmanje pet minuta, zatim pustite vodu i temeljito isperite kadu. Ista metoda može se koristiti i za čišćenje WC školjke. Kako biste učinkovito očistili svoj WC, možete napraviti snažno rješenje za čišćenje koristeći kombinaciju sode bikarbone i eteričnih ulja. U posudi pomiješajte jednu čašu sode bikarbone s petnaest kapi eteričnog ulja čajevca i dodatnih petnaest kapi ulja limuna ili naranče. Nakon miješanja, ulijte otopinu u WC školjku i ostavite da odstoji najmanje trideset minuta. Nakon isteka naznačenog vremena, snažno oribajte WC školjku četkom i zatim je isperite kako biste dovršili proces čišćenja.

Za održavanje besprijekornog stanja vaših kada, tuševa i umivaonika, savjetuje se da ih očistite mješavinom sode bikarbone, limuna, eteričnog ulja bosiljka i male količine deterdženta za pranje posuđa. Jednostavno nanesite smjesu na površinu i nježno izribajte prije nego što temeljito isperete toplom vodom. Ovom metodom će vaše svjetiljke biti svjetlucave i blistave. Promotrite koliko muškaraca u Hrvatskoj obavlja svakodnevne kućanske poslove.

Preporučeno