Mnogo je starih i dobrih proverenih pevača,,m koji su jednostavno nestali sa muzičke scene, te su preminuli u dubokoj starosti i velikoj neimaštini. Jedna od njih je svakako i kraljica romske muzike, Esma Redžepova, koja je umrla zaboravljena od svih, na jednom starom kauču, ostavljena od svoje 32 dece koje je usvojila za svoga života.

Ljiljana Petrović Batler je također doživela istu i sličnu sudbinu, a poslednje dane živta provela je u nemačkoj čisteći toalete. Svi su zaboravili na nju, a niko nije došao na sahranu od njenih kolega, kojima je itekako valjala za njiovoga života. Mi dananas također govorimo o kraljici stare narodne muzike, a njeno ime je svakako Vida Pavlović, koja je definitivno postavila temelje stare dobre narodne muzike na celom Balkanu.

Ona je tako imala dva propala braka iza sebe, a zato što nije mogla da ima decu, jako često je znala da svoju bol utapa u alkoholu. Ona je premiula ostavljena od svih 2005 godine, a sahranjena je u rodnom Futogu. “Znam da laže me” je možda nnjen najveći hit, kojeg su kasnije obradile mnoge njene kolegice sa estrade. Ona je inače živela na Voždovcu, a interesantno je da se pre tri godine ovde desila velika svađa između dva mladića, a proradili su tada i pištolji, jedan od njih je i poginuo tom prilikom. 

Oko ove kuće je puno peripetija, jer se naslednici još uvek spore za nju, a u naselju Voždovac kruže čak i priče da je ova kuća ukleta. Vida je na kraju i preminula od visokoh pritiska, koji je uzrokovan sa alkoholom.

Preporučeno