Verujemo da ste do sada jako puno puta čuli onu priču koja nam dolazi iz naroda, a koja je itekako tačna, a to je kadaa se ženi jako traži kiselo, konkretno krastavci, ona je u drugom stanju. To je u većini slučajeva se pokazaalo kao ispravna stavka a u nekim slučajevima i ne mora da znači. Zima je svakako sezona, kada su kiseli krastavci na meniju svake balkanske porodice, a danas govorimo i iz sfere zdravlja, koliko je to zapravo zdravo, i šta još može da znači ako vam se baš jedu kiseli krastavci.

Svakako da vašem organizmu nesdostaju neki minerali ili vitamini, a šta ima u krastavcima dobro po vas, saznaćete ako ostanete do kraja sa nama u našem današnjemu članku.

Kiseli krastavici sadrže dosta natrijuma koji je važan elektrolit i pomaže da telo bude hidrirano. Svakako da vašem telu itekako nedostaje slana hrana, pa je savet nutricionista taj, da je bolje da pojedete par kiselih krastavaca, nego na primer jedan čips.
Ovim povodom se oglasio i poznati ruski doktor i nutricionista Sergej Zavladov, te je o kiselim krastavcima rekao sledeće:

” Ako se pije previše vode tokom dana, pravi se nepodnošljivo opterećenje za bubrege. Jednostavno nemaju vremena da sve to prerade. Ovo je posebno opasno za ljude sa problemima sa bubrezima, hipertenzijom i kardiovaskularnim bolestima. Povećava im se zapremina cirkulišuće krvi, povećava se hipervolemija (povećanje zapremine krvi). Ovo na kraju može dovesti do pogoršanja hroničnih bolesti” – objašnjava lekar

 

Preporučeno