Kada je u pitanju pijaca to je mesto gde se može pronaći skoro sve od igle do lokomotive. Upravo je to razlog zašto mnogo ljudi voli da posećuje buvljak koji uvek ima neku posebnu auru i vrlo se često može da čuti da tamošnja atmosfera podiže raspoloženje mušterijama koje mogu i pazariti neke stvari koje im se svide za smešne sume novca.

Međutim, ono što se desilo ženi iz Velike Britanije je priča koju su objavili skoro svi svetski mediji. Naime, žena koja ima 55 godna je jednom prilikom na pijaci buvljoj kupila jedan prsten koji joj se jako svideo i platila ga je 12 evra. Posebno joj se svidio svetlucavi kamen za koji je mislila da je od stakla ali se posle ispostavilo da se radi o pravom dijamntu koji vredi skoro pa milion evra.

Žena je taj prsten stavila u ladicu i skoro je zaboravila na njega ali je 33 godine posle kada je zapala u financijsku krizu jer je njena majka ostala bez ušteđevina nakon što je bila žrtva prevare Debra odlučila da proda neke dragocenosti koje je imala. Između ostalog je našla i taj prsten i prvo ga je odnela u jendu zaltaru da vidi koliko vredi i koliko će joj vlasnik ponuditi za njega.

Nadala se da bi mogla da dobije oko 900 evra a i ona draguljar su se šokirali kada je otkriveno da je dragulj koji se nalazi u prstenu 26, 27 karatni, a prsten je prodan na aukciji a ona je nakon svih troškova na ruke dobila oko 900 hiljada evra. Tako je ona svojoj majci nakon toga ispunila svaku želju pa je posetila Barbados, upoznala je i Tom Džonsa, slušala Selin Dion u Las Vegasu i kupila joj je i bundu.

 

Preporučeno