Mi se danas fokusiramo na verovatno najbogatiju srpskinju na svetu, pored jelene bin Drai, a to je svakako Slavica Eklstoun. Ona se još sredinom 80 godina udala za Berni Eklstouna, vlasnika popularne Formule 1, koji je već tada bio milijarder, jer je u vlasništvu imao najbrži cirkus na svetu, a to je svakako Formula 1 i jedan Mihael Šumaher. 

Slavica je ako niste znali bila jako siromašna kao devojčica, a pošto je bila izuzetno lepa, krenula je sa poslom manekenke a taj posao ju je odveo put Londona, i modnih pisti i tu je upoznala i Bernija. “”Proklinjala sam i vrućinu i trku i sjela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je vidio pozvao me je u svoj ‘Moto-hotel’. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me je na piće, ali nismo mogli previše da razgovaramo jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski.”, kaže Slavica za Story.rs.

Udala se za njega, dobili su dve ćerke, iali su ogromnu vilu u centru Londona, a prva tri sprata su bila njihova, četvrti je bio za poslovne sastanke, a na krovu su imali i bazen. Međutim, nikada nije mogla da obuče trenerku jer su mu stalno dolazili poslovni partneri, što je Slavici počelo da dosađuje.

2008 godine izlazi iz te vile, a berni govori da se iselila zbog buke iz susednih zgrada, a jako brzo se uvidelo da je brak pred raspadom. Jednostavno, Berni je samo pričao o poslu, a celi razvod je trajao oko 58 sekundi, a Slavici je pripalo oko milijardu eura, što u imovini, što u akcijama, i danas je čini jednom od bogatijih srpkinja u celom svetu. 

Preporučeno