– Mnogo je domaćih izvođača, koji su prokockali svoju veliku prigodu za uspjehom. Jednostavno, iz mnogih tazloga neki nemaju šansu da uspiju, pogrešan odabir suradnika, loše pjesme, ili su jednostavno okruženi pogrešnim ljudima. 

Tijekom godina, naša je emisija bila uključena u žestoke rasprave o temama kao što su prihod, luksuzna imovina i honorari za visoke rezultate, no vrlo je malo rasprava usredotočeno na one koji se nalaze na dnu društvene hijerarhije.

Prethodnih desetljeća spekuliralo se kako je iz “jata” vezanog uz Grand produkciju proizašao najneimućniji pjevač. Anica Milenković, pjevačica koja se vrlo brzo proslavila i stekla brojne fanove širom Srbije, tema je našeg razgovora. Nakon intervjua u kojem je otvoreno priznala da se oslanjala na socijalnu pomoć i proživljavala razdoblja ekstremnog siromaštva, dobila je etiketu “najsiromašnije”, prisjećajući se dana kada joj je čak i obična štruca kruha bila nedostižna.

Ipak, preselila se u Sjedinjene Države gdje je uspostavila svoj profesionalni život, što je rezultiralo njezinim sadašnjim prebivalištem koje nadilazi prosječni životni standard. U samo šest mjeseci proslavljena folk zvijezda devedesetih Anica Milenković uspješno je skinula impresivna 52 kilograma. Usput, ovo izvanredno postignuće vrijedno je pažnje. Milenković je s 13 godina osvojila publiku hitom “Na lancu s imenom tvojim”, a kasnije u svojoj karijeri donijela je hrabru odluku da se preseli u Ameriku, gdje se značajno udebljala do čak 115 kilograma.

Tijekom prve trudnoće Anica je iskusila debljanje zbog opuštenijeg pristupa svojoj prehrani i rutini vježbanja. Prije toga marljivo je trenirala i pratila unos hrane kako bi spriječila debljanje. Nakon što je prije 12 godina rodila kćer Barbaru, Anica se uspješno riješila viška kilograma. No, uslijedila je još jedna trudnoća, a Anica je ponovno uspjela smršaviti.

  • Nažalost, njezin sin Filip rođen je gluh te mu je sa samo godinu dana trebao kirurški implantat. Stres i emocionalna napetost zbog ovog iskustva neočekivano su doveli do toga da Anica ponovno ostane trudna. Nakon što je Filip ozdravio te mu se vratio sluh i govor, pjevačica je svoju pozornost usmjerila prema sebi. U roku od šest mjeseci uspješno je promijenila svoj život i vratila svoj mladenački izgled. Nakon što sam isprobala razne lijekove i tražila liječnički savjet za svoju zabrinutost oko težine, brzo sam se obeshrabrila.

No, 2018. prijateljica mi je preporučila konzultacije s Klaudijom Addemi, nutricionisticom i fitness trenericom. Pomislio sam u sebi: “Iscrpio sam sve druge mogućnosti, pa zašto ne bih pokušao s njom?” U tom se trenutku počeo mijenjati ne samo moj fizički izgled, već i cijeli život. Pomoću njezinog personaliziranog plana prehrane uspjela sam izgubiti značajnu količinu težine, sa 115 kilograma na 63 kilograma između lipnja i prosinca. Iako sam već sada ponosan na svoj napredak, krajnji cilj mi je doći do 58 kilograma i aktivno radim na tome“, objašnjava Milenković.

Uputivši me o specifičnim prehrambenim zahtjevima svog tijela, preuzela je odgovornost za izradu jelovnika koji je zadovoljio moje potrebe, eliminirajući potrebu da razmišljam o svojim obrocima. U prva dva mjeseca zabranila je bilo kakav oblik tjelesne aktivnosti, pripisujući to mojoj težini u to vrijeme. U početku se Foklerka suočavala s izazovima i razmišljala o odustajanju od svoje potrage, kako je iskreno priznala.

Kruh i slatkiši su mi neizostavni, ali nakon prvih tjedan dana nisam imao poteškoća. Najizazovnija faza bila su prva tri dana moje nove rutine. Iskušenje da odustanem bilo je jako, ali Klaudijina nepokolebljiva podrška održala me. Nakon ta prva tri dana, doživio sam značajno poboljšanje u svom blagostanju, bez više nadutosti ili glavobolja. Odustajanje mi nije palo na pamet. Danas, kad se pogledam u ogledalo, vidim živahnu i zadivljujuću ženu i odlučan sam održati ovu pozitivnu transformaciju.

Preporučeno