Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo bavimo sa zlatom petrović, koja kada se sabere i oduzme ima jako lepu karijeru, a nikada se nije nešto puno pojavljivala u medijima. Ako se uzme u obzir da je njena karijera krenula 70 godina prošloga veka, a tada je već pokazala da će biti jako dobar materijal za dobru pevačicu.

Što se tiče njenih veza ona je ono što malo ljudi zna, krenula sa Sašom Popović, koji je tada bio harmonikaš u Slatkom grehu, a njihova veza je potrajala tek godinu dana. Čak su se i zaručili, Saša je totalno odlepio za njom, ali na njegovu žalost, Zlata ga je prekrižila i krenula dalje.

Zlatina karijera traje preko 40 godina, a osim lepe pesme, javnost je uvek intrigriralo njen ljubavni život, koji je išao od vrha do dna svako malo. Saša je tek bio počćetak, jer je zlata do danas uspela da sruši čak tri braka, i vidi se da joj zajednički život nikako ne ide. Naime, oan se sa samo 16 godina udala za harmonikaša Dule Todorovića, a nakon toga ide i brak sa hasan Dudićem, sa kojim je dobila i sina Mikija. Zoran Pejić Oaja je poznati TV voditelj, sa kojim je i najduže ostala u braku, a sa njime je dobila i sina Jovana koji danas ima 21 godinu.

U 80 godinama prošloga veka, pojavila se i na naslovnici tadašnjega “Sabora”, i to u društvu popularnog holivudskog zavodnika, Alen Delona, sa kojim je pozirala ruku pod ruku. Kada su je novinari upiotali, da li će veza sa Delonom da potraje, Zlata je kao iz topa ispalila sledeće:”Pa naravno da neće. Alen mi je samo odskočna daska da uskočim u svet filma, jer kad mogu Šer i Dragana Mirković što ne bih i ja.

Preporučeno