Kada malo bolje pogledamo čini se da nema ništa lakše od pranja odeće u mašini, ali čak i ovaj trivijalni posao ima puno više “zamki” nego što ste mogli da zamislite. Tako ćemo vam mi danas u ovom članku da otkrijem nekoliko trikova koji su od velike pomoći za sve domaćice. Odeća može da duže zadrži svoj oblik i boju i istrošiti se sporije ako je perete na nižim temperaturama. Topla ili hladna voda se može nositi s prljavaštinom jednako kao i vruća imate dobru mašinu i deterdžent.

Samo stvari kao što su to posteljina ili peškiri mogu se prati na 90 stepeni kako bi se izvršila dezinfekcija, a sve ostalo može se prati na nižim temperaturama. Ako stavite više deterdženta može da začepi posudu i da uzrokuje neugodan miris, a previše omekšivača čini da se odeća teže ispire. Samo je dovoljno da pažljivo pročitate doze navedene na pakiranju i ne zaboravite koristiti mernu posudu. Ako su vaše stvari jako prljave, koristite način pranja ili pokrenite 2 ciklus.

Odeća i tkanina postaju baršunaste, omekšivač olakšava glačanje, ali tekom vremena se smanjuje i apsorpcija tkanine, tako da je bolje da ga ne koristite za pranju peškita, sportske odeće ili drugih predmeta od mikrovlakana, elastina ili spandexa. Proizvođači savetuju da odustanete od mašinskog pranja kako bi sačuvali duže trapere. Ako niste spremni da sledite preporuu, optimalan interval između 2 pranja je razdoblje od 2 do 6 meseci, ovisno o tome koliko često nose traperice i na pojedinačne karakteristike vaše tela. Kako vi perete odeću ? Pišite nam u komentar.

Preporučeno