I danas opet imamo jedan jako zanimljiv, i pre svega neobičan slučaj koji nam dolazi iz Bosne i Hercegovine. Naime, govorimo o zmijama, koje su na ovako visokim temperaturama jednostavno izašle na polje da bi upile vitamin D, ali u hercegovačkom kršu sada su temperature preko 60 stepeni, pa i one same idu u gradove i sela, te traže hlad. Samim time, nailaze nacivilaizaciju, a u Trebinju je samo u junu mesecu zabeležen ajo veliki procenat ujedenih osoba.

Proteklog vikenda trebinjska hitna pomoć je imala čak tri slučaja ujeda poskoka, a jednu ženu kada su doktori saslušali bili su ubeđeni da ona halucinira. Naime, nju je pred njenom kućom ujela šarka, a sve se desilo u selu Dvori, gde ju je pokupila hitna pomoć, i krenula je da je transportuje do trebinjsske hitne pomoći. Međutim, kad aje nesretna žena izlazila iz hitne pomoći, tik ispod je bio poskok, na kojeg je nagazila nesrećna žena. Kada je vozač dotrčao da vidi zašto žena vrišti, on je između njegovih nogu pobegao u kanal, a na njenu sreću ova zmija je nije ujela.

Kako lekari savetuju, poskok je i više nego oasna, i njegov otrov deluje u roku od 45 minuta do sat vremena, tako da zaboravite na prvu pomoć sa isisivanjem otrova, nego odmah trebate da pozovete hitnu pomoć da vam pruže pomoć.

Preporučeno