Javnosti je Dušan Pekić postao poznat ulogom Pinkija u popularnom filmu Rane. Ovu ulogu je odlično odigrao i svi su mu predviđali sjajnu karijeru, ali tragedija je sve poremetila. Imao je želju da upiše akademiju, ali to se na veliku žalost nije dogodilo. Naime, on je 2000 godine otišao u Kraljevo na odsluženje vojnog roka i nikada se više nije vratio.

Dušan je u noći između 26. i 27. marta preminuo u vojnoj kasarni, a o uzroku smrti i danas se spekuliše. Kada je umro, mladi glumac je imao samo 19 godina. O uzrokz njegove smrti spominjale su se dve teorije, jedna je bila da je preminuo od prevelike doze nedozvoljenih supstanci, dok je druga teorija bila ta da je ugušen u snu. Njegova majka koja se zove Milunka 2017 godine rešila da otkrije misteriju njegove smrti.

“Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo”, rekla je ona. Sa velikom tugom se prisetila i trenutka kada su joj javili da joj je sin preminuo.

“Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je s pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio”, rekla je majka od mladića.

Preporučeno