Meštani iz ovag kraja su rekli kako ovo nije prva zmija sa kojom su se susreli. Skoro 10 kilograma težak i sa dva i po metra piton se uvukao, pre nekoliko dana, tačnije 7. decembra u dvorište u provinciji Surin na Tajlandu i šokirao porodicu koja se od opasne životinje sakrila u svoju kuću. Roditelji iz ovog kraja su u velikoj panici i strahu za svoju decu, pa su odmah nazvali dežurne službe, ali ubrzo su svedočili nemiloj sceni. Taj golemi divlji piton je ispljunuo je pre njihovim očima njihovog kućnog ljubimca.

Tako je farmer po imenu Čalom Suksabai koji ima 65 ogidna je ispričao za lokalne medije kako je izašao u svoje dvorište nakon što je čuo glasan lavež njihovog psa, koji je bio u dvorištu. Tada je farmer zapazio velikog pitona koji je pokušavao da se uvuče u dvorište, pa je hteo da zatvori vrata od svog dvorišta, ali zmiju nije uspeo da spreči u njenoj nameri i piton je ušao u njegovo dvorište. Kada su došli lovci na zmije koje su pozvali, imali su šta i da vide u dvorištu.

Lovci za zmije su izvukli pitona koji se sakrio ispod suvog lišća, a ona je povratio pred njima svoj poslednji obrok koji je pojeo, a to je bila njihov voljeni kućni ljubimac, tačnije voljena mačka koja se zvala Mijau. Međutim, ono što su još meštani rekli za medije, jeste da ovo nije prva zmija sa kojom su se do sada imali priliku da susretnu, ali kako je bila izrazito agresivna. “Naša jadna mačka nije bila dovoljna jaka da se brani”, rekao je farmer. Spasilački tim je odneo zmiju u vreći kako bi proučio njeno ponašanje pre nego što je pusti u divljinju.

Preporučeno