Za danas jedna jako emotivna priča, koaj će ljubiteljima stare narodne mzike definitivno itekako dirnuti emocije. Kao što i sami možete da vidite danas govorimo o Usniji Redžepovi, koja je za života napravila jak opuno, osim prelepih pesamaa, i titule ciganske kraljice, ona je bila veliki i dobar ćovek u privatnom životu.

Naime, jako dobro se zna da je Usnija usvojila za života preko 40 dece iz raznih sirotišta, i da je sve do jednog uspela da ih podigne, odškoluje i da spremi za život. Međutim, kada se na kraju sve saabere i oduzme, ona je završila sama, bez igde ikoga, a čak je i na njenoj sahhrani bio jakomali broj njenih kolega i ljudi uopšte.

Njena velika karijera je trajala verovali ili ne preko 55 godina, i može se reći da je rekorder na balkanskim prostorima po tom pitaanju. Ona j ena žalost preminula 11 decembra 2016 godine, a iza sebe je ostavila jako puno lepih pesama koje su i dan dans jako veliki hitovi, i slušaane su na raznim mestima. Svoju rodnu kuću je ostavila u Makedoniji, a vlasti su od nje napravili i muzej kojeg su nazvali Stevo i Esma Teodosievski.Na kraju je napraavila i testament, a svu svoju imovinu je ostavila republici Makedoniji. Sećate li se vi nje, i koja vam je njena omiljena pesma? Pišite nam vaša mišljenja u komentarima…

 

Preporučeno