Neda Ukraden u svojoj knjizi Zora je svanula iskreno prikazuje svoj odnos sa Sašom Popovićem koji ju je progonio otvoreno i izravno.

Neda je u svojoj knjizi govorila o dubokoj ljubavi koju je Popović gajio prema njoj, ali je priznala da su iz različitih svjetova i da je njihovoj romansi suđeno da propadne. Nadalje, njezin otac imao je negativno mišljenje o Popoviću, smatrajući ga običnim cirkuzantom i beznačajnim čovjekom. Unatoč tome, Popović se zavolio Nedinoj obitelji, obožavaju ga i kći Jeca i majka. Nedin otac, iako je u početku zazirao od Popovićeve neozbiljnosti i nepouzdanosti, nije se izravno bunio. Neda je ispričala i noć kada je u pola pet ujutro Popović upao u njen dom i izjavio joj ljubav.

Pitao me izravno, jasno dajući do znanja da treba odgovor. – Voliš li me, Neki? upitao. Pokušao sam razvedriti raspoloženje, šaleći se: “Ajme, jesi li došao čak ovamo u četiri ujutro samo da čuješ moj odgovor? Mogao si me jednostavno nazvati. Nisi trebao trošiti novac na benzin i cvijeće .” Međutim, njegov je izraz lica ostao ozbiljan, za razliku od svih koje sam ikada prije vidio. “Znači, ne voliš me”, rekao je odlučno, ustao i krenuo prema vratima. Zabrinuta što će tako rano ujutro otići tako lošeg raspoloženja, brzo sam stala pred njega i upitala ga kamo ide. Ali onda sam ga pogledala u oči i rekla riječi koje je čekao čuti: “Što ako ti kažem da te volim? Što ćemo sada?”, prepričala je Neda trenutak kada su oboje stali na vrata, slično dvoje stare djece, jedno drugo okrivljujući za nešto što im zamjera.

Primijetila je njegovo malo,tužno i mokro lice kraj vrata,od čega je djelovao još sitnije,kao pokislo mače.Neda je priznavala razliku među njima,ne samo u njihovim navikama i osobnostima, ali i mentalitetu. Počela se osjećati sve usamljenijom u vezi, a njegova očita potreba da se udvara svakoj ženi za nju je signalizirala nezrelost i nelagodu. Pitala se je li takvo ponašanje nešto što bi trebala prihvatiti ili oponašati. Neda se osvrnula na zajedničko vrijeme udvoje i zaključila činjenicom da su, bez obzira na sve, uspjeli ostati prijatelji za cijeli život.

Preporučeno