– Danas na raznim TV kanalima, imamo emisije, koje se bave sa DNK analizama, a koja za cilj imaju utvrditi kome diete zapravo pripada. Tada se mogu dobiti zaprepaštujući rezultati, koji itekako donose gledanost. Danas vam donosimo jednu jako zanimljivu ispovijest iz stvarnog života. 

 

Otkriće bake koja je svojoj unuci kupila DNK test izazvalo je raspravu jer je osjetila da s njom “nešto nije u redu”. Baka je elaborirala razlike između svoje 15-godišnje unuke Lindsey i njezine braće i sestara, napomenuvši da Lindsey ima plavu, kovrčavu kosu dok ostali imaju tamnu kosu. Unatoč svom nekonvencionalnom izgledu, ona gaji duboku ljubav prema svojoj unuci i spremna je mnogo se potruditi za nju.

Stoga, kada joj se Lindsey obratila sa zahtjevom za DNK kit, ona je radosno pristala i diskretno ga kupila u njezino ime. Bio sam zbunjen kontrastnim plavim kovrčama njezine kose u usporedbi s tamnom kosom ostatka njezine obitelji. To me natjeralo da razmišljam o osobitostima genetike, ali moja naklonost prema njoj ostala je nepromijenjena. Međutim, nastala je poteškoća kada mi je Lindsay povjerila da se njezini roditelji odlučno protive ideji testa roditeljstva. Osjećao sam se ponukanim podijeliti sa svojim sinom i snahom da postoji uznemirujuća tajna vezana uz Lindsayno rođenje koje bi ona trebala znati. Kad sam im se suočio s tim, oštro su zanijekali bilo kakvu upletenost i nagovarali me da odustanem od te teme.

Međutim, Lindsey, koja je trenutno srednjoškolka, odlučila se obratiti svojoj profesorici biologije za savjet. Učiteljica nam je, uvažavajući osebujnost pojedinih osobina, savjetovala da razmislimo o kupnji DNK testa kako bismo razjasnili stvar. Nakon što je primila rezultate, Lindsey je bila iznenađena otkrićem pravog identiteta svojih bioloških roditelja. Bilo je to otkriće koje je razbilo njezinu percepciju vlastite loze.

U biti, shvatila je da nije biološko dijete svoje majke. Pokazalo se da je moj sin dobio dijete s drugom ženom, a biološka majka tog djeteta odlučila ju je dati. Lindseyina obitelj bila je rastrgana ovim otkrićem, a ona se osjećala tužnom zbog činjenice da su je prevarili. Dodatna je njezina nevolja činjenica da sam potajno izvršio DNK test na njoj, zbog čega je postala tjeskobna.

Kao rezultat toga, njezina je obitelj sada prekinula komunikaciju sa mnom, što je dodatno potaknulo Lindseyin bijes prema njima. U odgovoru na objavu jedan korisnik izrazio je negodovanje nad postupkom sina i njegove supruge, navodeći kako nije u redu varati njihovu kćer do njezine 15. godine i nastaviti je varati čak i kada se ona počela preispitivati. Naglasili su važnost poznavanja nečijeg genetskog podrijetla iz medicinskih razloga i priznali da bi, da korisnik nije intervenirao, kći na kraju otkrila istinu drugim sredstvima.

Pohvalili su korisnika jer je bio pouzdan prijatelj i saveznik kćeri tijekom ovog izazovnog razdoblja. Dodatni tekst: Unatoč uvriježenom mišljenju u našoj zemlji da među šogoricama ima malo ljubavi i razumijevanja, Valerija je svoju šogoricu jako obožavala. Njihova veza prkosila je svim očekivanjima i postale su nevjerojatno bliske, sestrinske. Upravo ta bliskost nagnala je Valeriju na akciju kada je počela sumnjati u bratovu nevjeru. Prije nekoliko mjeseci postao sam svjestan nečega što je dovelo u sumnju autentičnost bratove ljubavne veze. U brojnim sam prilikama promatrao svog brata Marka kako se druži s drugim ženama dok je njegova žena bila upadljivo odsutna.

Svaki put kad sam svjedočio tim susretima, preplavio me val tuge. Nakon što sam svoja zapažanja držala za sebe nekoliko mjeseci, naposljetku sam odlučila pristupiti svojoj šogorici i razgovarati o tome što sam primijetila. Iznoseći svoja zapažanja i sumnje o susretima kojima sam svjedočio, nadao sam se da ću od nje dobiti zahvalnost.

No, umjesto zahvalnosti, odgovorila je oštrim kritikama i optužbama za izmišljotinu. Ljutnja i povrijeđenost u njezinu glasu pokazali su da mi više ne vjeruje. Preplavljen osjećajem krivnje, preispitivao sam valjanost svoje odluke da progovorim. Jesam li trebao šutjeti, predomišljajući se jesam li prerano donosio zaključke o bratovim postupcima? Možda sam pretjerao ili ishitreno iznio optužbe bez dovoljno dokaza.

Misli koje su mučile moj um bile su uporne i nepopustljive. Obuzet neizvjesnošću, odlučio sam se ponovno upustiti u razgovor s Jelenom. Međutim, ovaj sam put temi pristupio s pojačanim osjećajem empatije i pažnje. Prenio sam svoju bojazan dok sam ostao prijemčiv za njezinu perspektivu i razumijevanje okolnosti. Najžena javlja da je moja prethodna izjava na nju imala nenamjeran učinak, izazivajući osjećaj srama i ljutnje. Povjerila mi se, otkrivši da je već duže vrijeme bila svjesna bratovih postupaka, ali je odlučila šutjeti i zadržati nadu u drugačiji ishod.

  • Utjecaj tih otkrića bio je dubok. Postalo mi je očito da je moj početni pristup bio nemaran i da su moji postupci nanio štetu upravo toj osobi koju sam želio zaštititi. Iako moja namjera da joj pomognem nije bila pogrešna, način na koji sam to učinio bio je pogrešan. Dok je Valerija razmišljala o svojim postupcima, razmišljala je je li pogriješila što su joj se otkrile sve te informacije.

Preporučeno