Mi se u nastavku našeg današnjeg članka, kao što i sami možete da vidite fokusiramo na jednu jako važnu uštedu, a to su svakako računi tza električnu energiju. Naime, svedoci smo da su od marta, kako je krenuo rat u Ukrajini, cene jednostavno podivljale, i da se jednostavno više ne može otići u nabavku hran, ili sipanja gorova a da skoro svaki artikl ne košta duplo. 

Mi danas govorimo o uštedi na struji, a na obvu temu je jučer govorio i predsednik Srbije, AleksandarVučić. Naime, on je najavio i sistem nagrađivanja, tao da kada se na kraju podvuče crta, svi će da budu ispoštovanui. Naime, popusti bi na kraju mogli da idu i do 30 odsto, što svakak nije mala cifra. “Naš predlog će biti da svi oni koji smanje potrošnju od 5 do 20 odsto, dobiju dodatni popust od 10 odsto na račun. Ja ću tražiti da taj popust bude dodatnih 15 odsto. Za one koji smanje od 5 do 30 posto, da dobiju još 20 odsto. Oni koji smanje za više od 30 odsto, dobiće i popust od 30 odsto na račun” – rekao je Vučić.

Naime, kada se sve sabere i oduzme, prostom matematikom, primera radi, kad se poredi ovaj mesec sa mesecom iz prošle godine, ukoliko primera radi potrošnja bude za manje od 15 kilovataušteda bi iznosila oko 120 dinara, a uz razne bonuse bi išla i čak do 350 dinara, što svakako nije mala brojka. “Time će EPS da izgubi deo prihoda, ali će država da dobije jer trenutno troši ogroman novac da uveze struju. Mi uvozimo nekada i dnevno po 20 gigavata što može da bude i 20 miliona dnevno cena. Uradili smo gasovod od 402 kilometra i zahvaljujući tome sada imamo struje. Grejanje ćemo da imamo. Obezbedićemo i dovoljno mazuta”, rekao je Vučić.

Preporučeno