MI se u nastavku današnjeg članka posvećujemo bontonu, koji je svakako na Balkanu u drugom planu. Ako ste muškarac, kada ste otvorili ulazna vrata, i propustili neku žensku osobu da uđe pre vas samih? O tome se jako malo zna, kao i o tome da se u sredstvima javnoga prevoza ustaje starijim osobama. Mi danas govorimo o bontonu, i idemo vas upoznati sa nekim osnovnim stvarima vezanim za isto. 

Tako mi danas govorimo o ponašanju za samim stolom, i šta zapravo treba da radit, a šta ne, i to pogotovo ako ste dama u ovom slučaju. Ana Bej se sada oglasila na svom ju tjub kanalu, te je naglasila kako da se ne provalite kada ste u nekom važnom društvu sa nekim za stolom. Naime, prva i osnovna stvar jeste čaša sa vinom, koje odmah treba da stoji do čaše sa vodom i nigde drugo. Naime, ako dobijet salatu, nikada je nemojte seckati, jer to ne treba da radite. Ako dobijete zeleni lit alat koji je malo veći, samo ga presavijte i jedite, a ako vam je neugodno, slobodno zaklonite usta sa drugom rukom.

Kada mažete hleb sa namazom, slobodno otkinite mnanji deo, a ne celu krišku. I na kraju, samo sipanje vode, nikada ne pokazujte sebičnost, prvo dopssite partneru ili osobi sa kojom sedite, a tek ond sebi, to je osnova svakog bontona. Ako vam se šminka imalo pokvarila, ne radite to za stolom, nego jednostavno idite u toalet, i tamo završite sve što treba da završite oko šminke.

Preporučeno