Danas pišemo o jednoj od najlepših jugoslovenskih glumica Gala Videnović Aleksić koja se proslavila u ulozi Vesne iz filma „Jagode u grlu“, „Jagode u grlu“, „Bal na vodi“, a mnogi je pamte baš kao Natašu u Žikinu dinastiji. Međutim, kada je u pitanju javnost malo ko je upoznat sa detaljima njenog privatnog života. Ona je pre nekoliko godina otkrila tajnu sa snimanja koju govoto niko nije znao.

Ovu glumicu publika u najvećoj meri pamti po serijalu Žikina dinastija i ulozi Ruskinje Nataše, a celu bivšu Jugoslaviju je fascinirala ulogom Ester u legendarnom filmu Jovana Aćina Bal na vodi. Njoj je u ovom filmskom ostvarenju partner bio Milan Štrljić, a jednom prilikom Gala je istakla da su joj intimne scene teško pale. “Kada je trebalo da snimim ljubavne scene sa Milanom Štrljićem, koji je igrao Rileta, reditelj i ja smo se posvađali i nismo pričali deset dana. Nisam imala problem sa bilo kakvim zadatkom, ali sam, s obzirom na činjenicu da je Ester veoma mlada i da je u pitanju prvo seksualno iskustvo, smatrala da ne može da deluje kao da je iskusna” rekla je glumica pre nekoliko godina i istom je tom prilikom rekla da do današnjeg dana nije pogledala film u celost, budući da ga kako je istakla, doživljava na vrlo emotivan način.

Također, početkom 90 ih godina se odselila u ameriku, te se na srpskoj javnoj sceni pojavljuje mnogo ređe. Gala, koja ime nosi po velikoj ljubavi Salvadora Dalija, udata je za reditelja Vladimira Aleksić s kojim ima sinove Demijana i Pavla. Ona živi na relaciji Malibu – Beograd.

Pre nekoliko godina se Gala pojavila u sitkomu Andrija i Anđelka gde se odlično snašla u ulozi profesorke engleskog jezika. Pored sjajne uloge, gledaoci su mogli da zapaze i da se čuvena jugoslovenska glumica nije mnogo promenila i da i dalje pleni svojim izgledom.

Preporučeno