Krajem sedamdesetih godina, jugoslovenska muzička scena uzburkala se pojavom nove rok grupe “Srebrna krila” i njenog harizmatičnog vođe, Vlade Kalembera. Njegov moćni glas, uparen sa atraktivnim izgledom, osvojio je srca mnogih obožavateljki širom regiona. Za Vlada se govorilo da je zavodnik i šarmer bez premca, a njegova popularnost dostizala je vrhunac.

Nakon dve uspešne godine sa “Srebrnim krilima”, Vlado je odlučio započeti solo karijeru, što se pokazalo kao pun pogodak. Hitovi su se samo nizali, a njegova popularnost dodatno je rasla. Legenda kaže da je jedan poštar u ulici u kojoj je Vlado stanovao nosio isključivo njegovu poštu, dok je drugi dostavljao poštu ostalim komšijama.

Pored muzike, Vlado je pokazivao talenat i za slikarstvo, ali ljubav prema muzici i obožavateljkama prevagnula je. Bio je dugi niz godina simbol neženje, očaravao je žene gde god da se pojavi. Međutim, njegov ljubavni život doživeo je preokret 2006. godine, kada se u 53. godini oženio sa Anom Rucner, violončelistkinjom koja je dvadeset godina mlađa od njega. Paru su mnogi predviđali kratku zajedničku budućnost zbog razlike u godinama, ali Vlado i Ana pobedili su sve predrasude.

Njihova ljubav bila je strastvena i duboka, zajedno su nastupali, ali nakon osam godina braka odlučili su da se razvedu. Ana je priznala da je razlika u godinama postala izazov, kao i to što se udala veoma mlada. Ipak, ostali su u prijateljskim odnosima, i i dalje nastavljaju da sarađuju.

Danas, u sedmoj deceniji života, Vlado Kalember i dalje odiše harizmom i lepotom. Aktivan je na muzičkoj sceni i prisutan na društvenim mrežama, gde ga prati veliki broj obožavatelja. Njegovo lice nije izgubilo svoj šarm i privlačnost, a i dalje važi za miljenika dama.Svojom muzikom i pojavom, Vlado Kalember nastavlja da očarava generacije, ostavljajući neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji regiona.

BONUS TEKST:

Upala debelog crijeva, poznata i kao kolitis, može biti veoma neugodno stanje koje uzrokuje upalu sluznice debelog crijeva i može dovesti do raznih simptoma kao što su bolovi u stomaku, nadutost, promene u stolici, krv u stolici ili proljev.

Kada se suočite s upalom debelog crijeva, važno je obratiti se svom ljekaru radi dijagnoze i odgovarajućeg tretmana. Međutim, postoje neki općeniti koraci koje možete preduzeti kako biste ublažili simptome i podržali proces ozdravljenja.

  1. Prilagodite ishranu: Izbjegavajte hranu koja može nadražiti debelo crijevo, poput ljutih začina, masne hrane, mliječnih proizvoda, alkohola i kofeina. Umjesto toga, konzumirajte blagu hranu bogatu vlaknima poput voća, povrća, integralnih žitarica i proteinskih izvora poput ribe i piletine.
  2. Hidratacija: Održavajte dovoljan unos tečnosti kako biste spriječili dehidraciju, posebno ako imate proljev. Pijte puno vode i izbjegavajte gazirane i kofeinske napitke.
  3. Odmor: Dajte svom tijelu dovoljno vremena da se odmori i oporavi. Izbjegavajte stresne situacije i odmarajte se koliko je to moguće.
  4. Lijekovi: Ljekar vam može preporučiti određene lijekove za ublažavanje simptoma upale debelog crijeva, poput antispazmodika za bolove u stomaku ili protuupalnih lijekova. Pratite uputstva svog ljekara o uzimanju lijekova i nemojte prekidati terapiju bez konsultacija.
  5. Topla kupka ili oblozi: Topla kupka ili oblozi mogu pomoći u ublažavanju bolova i opuštanju mišića stomaka. Možete isprobati i primjenu toplih obloga na stomaku radi olakšanja.
  6. Probiotici: Probiotici su korisne bakterije koje mogu pomoći u obnavljanju zdrave crijevne flore. Razgovarajte sa svojim ljekarom o uzimanju probiotika kao dodatne podrške za vaše debelo crijevo.
  7. Izbjegavajte pušenje: Pušenje može pogoršati simptome upale debelog crijeva i usporiti proces ozdravljenja. Ako pušite, razmislite o prestanku ili potražite podršku za odvikavanje.

Uz pravilnu njegu i podršku, većina ljudi se oporavi od upale debelog crijeva. Međutim, važno je redovno pratiti uputstva ljekara i javiti se na pregled ako primijetite bilo kakve promjene ili pogoršanje simptoma.

 

Preporučeno