Bračne zajednice modernog doba pokazale su mogućnost praktički svega. Suvremeno doba dovelo je do značajnih promjena u svim aspektima života, uključujući i instituciju braka. U prošlosti su muškarci bili hranitelji, a žene domaćice i brige o djeci. Danas, međutim, svjedočimo potpuno drugačijem scenariju. Žene su postigle emancipaciju i samodostatne su, stječu visoko obrazovanje i imaju ugledne poslove, dok dijele kućanske obveze sa svojim supružnicima.

Stoga više ne čudi što parovi odlučuju spavati odvojeno, jer je to postalo norma. Nedavno je žena iz Škotske bila izložena burnim reakcijama na društvenim mrežama zbog svog iskrenog priznanja. Razlog za ovu kritiku nije odmah jasan. Dotična je žena otvoreno otkrila da je sa suprugom u braku provela ukupno 13 godina. Iako nemaju djece, posljednje desetljeće spavaju u odvojenim krevetima. Njezino zanimanje je takvo da počinje raditi u 2 ujutro, a završava dan u 7 ujutro.

Slijedom toga, sa suprugom je postigla dogovor da spavaju odvojeno kako njen radni raspored ne bi ometao njegov. Nije imao ništa protiv, a iako je nekoliko muškaraca izjavilo da s njom neće moći ostati u braku ni tjedan dana, prilagodili su se ovakvom načinu života. Kakva je vaša percepcija dogovora ovog para?

Preporučeno