Iznenada se život mlade Helen Farel koja je ima 32 godine promenio nakon što je odspavala i probudila se bez kontrole nad svojim telom. Naime, ona se tokom buđenja istezala, pomerajući glavu sa jedne na drugu stranu, kada je osetila neopisuvu bol u potiljku, dogodivši joj se nešto što nije mogla ni da zamisli.

Ona je profesionalna pevačica koja je pokidala arteriju kada je ispružila vrat, što je dovelo do moždanog udara. “Mislim da se moždani udar desio kada me je partner probudio nakon istezanja. Čim sam se probudila, osetila sam bol u uhu. Bio je to glasan i peckav zvuk, a onda i neki čudan bol. Pokušala sam da ustanem, ali nisam mogla da hodam ni da pričam i bilo mi je jako mučno”, ispričala je Helen za Mančester ivning njuz.

Tada su joj lekari rekli da je ona pretrpela moždani udar usled toga što je tokom istezanja vrata pokidala glavnu arteriju koja je ulazila u mozak. Pevačica Helen je godinama patila od ukočenosti vrata, a kiropraktičari su joj pokazali kako da se istegne kod svoje kuće. Rekla je kako je poslušno izvodila neke od ovih poteza 11. novembra kada jj je iznenadni bol zahvatio podnožje vrata. Pretpostavljajući da je to bio početak migrene, uzela je neke lekove protiv bolova, ali nije primetil da se bol nastavio i sledeće jutra i dana.

Kako bi se pripremila pre svirke, odspavala je ali kada ju je njen verenik probudio sat vremena kasnije, otkrila je da ne može da se kreće ni da priča. “Probudio me je i nisam mogla da pričam, samo sam mrmljala i nisam mogla da izvučem šta sam htela da kažem. Pokušala sam da se pomerim, ali nisam mogla na noge. Mogla sam da pomeram levu ruku, ali desna se nekontrolisano ljuljala svuda i bilo mi je jako loše” ispričala je ona. Odmah su otišli u hitnu pomoć gde su testovi pokazali da je pokidala glavnu artriu na vratu i da je imala moždani udar. Trenutno se Helen oporavlja kod svoje kuće, ali vestirana pošto joj je pogođen i glas, nada se da će se uskoro moći vratiti pevanju kao ranije.

Preporučeno