U današnjem članku donosimo jedan jako zanimljiv ali i koristan savet i priču. Celi svet već više od dve godine se bori protiv užasne pandemije korona virusa koja na je donela sve ružno a ništa dobro. Čak i najveće ekonomske sile pokleknule su pred ovom počasti koje nikako da se rešimo, a pojavile su se i vakcine, nekoliko vrsta njih, donešeno je i nekoliko mera predrostrožnosti kohih svi moramo da se pridržavamo kako se virus ne bi širio.

Tako je jedna od tih mera jeste i obavezno nošenje zaštitne maske na lice, koju mnogi nose na razne načine, a ist tako od samog početka pojave korona virusa pojavile su se i razne maske sa raznim nivoima zaštite. Mi vam u nastavku teksta donosimo jednu priču, tačnije jedan video snimak na kojem jedna devojka pokazuje kako se pravilno nosi maska, a s tim da je ona poazala kako se beli deo okrene spolja, dok plavi ide do usana.

Ali, na ovaj video snimak odmah je odreagovao jedan doktor koje je rekao kako taj način nošenja maske nije nikako ispravan i nije tačan. Naime, radi se o tome da ovakva maska ima tri sloja, a svaki od njih ima svoju funkciju i to: plavi sloj je vodootporan, središnji deo blokira čestice, a poslednji deo apsorbuje vlagu, tako da ukoliko masku okrente tako da je plavi sloj do vas, samo će se pokvasiti jer zapravo ostala dva, bela sloja imaju tu najveću funkciju blokade čestica, recimo od kašlja i kihanja. Evo kako je to on zapravo objasnio.. Koje je vaše mišljenje o ovome? Pišite na u komentar vaša mišljenja ispod.

@dr.karanr

Answer @Spiritual Goon time for school! #schoolwithdrkaran

♬ original sound – Dr Karan Raj

Preporučeno