Svaka prosečna osoba danas troši oko četiri sata sedmično na pranje rublja, a iako moderne veš mašine većinu posla obave same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom, koji donosimo dana u ovom članku. Ova metoda je posebno korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduje puno odeće tamnih boja, a radi je o stavljanju vlažne maramice u mašinu pre nego ubacite rublje.

Odmah će rezultati da budu vidljivi i sigurno da premašuju svaka očekivanja, odeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice deluju kao “apsorber” za njih. Ono što je jako važno pravilo jeste da na svaku mašinu veša ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kada se bubanj počnne okretati, vlažne maramice će se umešati u odeću te skupljai dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz paketa.

Međutim, ono što je jako važno da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokm ciklusa pranja, a to možete proveriti tako da ih s rukama pokušate pokidati, ako ne budete uspeli ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

Nikad ne koristite papirne maramice umesto vlažnih, one će se raspasti i rublje će imati s još više mrvica te izgledat još gore. Također, neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke. Ako ne želite da odeća dobije miris vlažne maramice, odaberite one bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris. Koje je vaše mišljenje o ovom triku? Pišite nam u komentar.

Preporučeno