– Kosta Kecmanović je i ovih dana središnja tema pisanja svih domaćih medija., Svakako da je tome najviše doprinjela i godišnjica masakra, koaj je bila 3 maja ove godine. Njegova majka se tako jučer pojavila pred beogradskim sudom, a danas imamo i najnovije informacijeu vezi sa ovim slučajem. 

U Višem sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje roditeljima mladića koji je tragično ubio devetoro učenika i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” jer se očekuje svedočenje majke. . Nešto prije 10.30 sati Miljana Kecmanović je sa pravnim zastupnicima Irinom Borović i Borivojem Borovićem stigla u prostorije Višeg suda radi priprema za zakazano ročište. Irina Borojević, koja je nedavno podnijela prijavu protiv supruga za obiteljsko nasilje, pojavila se na sudu. Miljana je, pak, bila obučena u živahni sako, suknju koja joj je padala malo iznad koljena i udobne crne cipele.

Vidjelo se da je nedavno stilizirala kosu. Zbog neispitivanja u istrazi, Miljana Kecmanović sada će prvi put imati priliku da iznese svoju obranu. Tijekom prethodnih suđenja Vladimir Kecmanović, suprug optužene, aktivno se branio i odgovarao na upite suda, tužiteljstva i oštećenih; međutim, odbio je odgovoriti na upite odvjetnika koji zastupaju oštećene. Od početka suđenja dosljedno tvrdi da je nevin za teško kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a koje predstavlja značajnu prijetnju javnoj sigurnosti. Sud je donio odluku o isključenju javnosti sa suđenja kako bi zaštitio dobrobit mladih žrtava.

Uz Kecmanovića, optuženi su i vlasnik i instruktor streljane, za koje se vjeruje da su sudjelovali u podučavanju maloljetnog Koste Kecmanovića pucanju. Otac dječaka suočen je s optužbama da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti tako što je 13-godišnje dijete odveo u streljanu i podučavao ga u gađanju, kao i da nije propisno osigurao vatreno oružje u njihovu stanu. Kosta Kecmanović, koji nije imao ni 14 godina i zbog toga nije odgovarao za svoje postupke, 1. svibnja je iz dva pištolja njegova oca pucao u prijatelje. Kobnog dana nosio je stvari u ruksaku, krenuo prema školi, te je usred prvog sata lišio života 10 osoba, a ozlijedio je još petero djece i profesoricu povijesti Kecmanović.

I Kecmanović i njegova majka Miljana Kecmanović će se naći na Višem sudu. U početku, Miljana nudi svoju odbranu, jer nije saslušavana u istrazi. Kako se neslužbeno doznaje Republika, ona je oštro negirala bilo kakvu krivnju u vezi s navodnim zločinom. Odgovarala je samo na upite tužitelja, a nije se osvrnula na pitanja suprotstavljene braniteljice oštećene. Prema našem izvoru, majka dječaka za kojeg se vjeruje da je monstrum oštro je negirala bilo kakvu umiješanost u navodni zločin. Iako je surađivala s istragama tužitelja, besramno je odbila odgovarati na pitanja odvjetnika.

Zanimljivo je da je otvoreno govorila o postojanju mirne i dobro uravnotežene obiteljske dinamike. Tijekom suđenja potvrđena je autentičnost republičkih napisa, jer su forenzičari otkrili biološke dokaze Miljane Kecmanović na molotovljevim koktelima, uz čahuru pronađenu kod kabineta povijesti. Jedan od konkretnih upita usmjerenih prema majci Koste Kecmanovića tiče se prisutnosti Molotovljevih koktela, na kojima je detektiran njezin DNK, kao i gumenih gumica, što dovodi u pitanje njezinu eventualnu umiješanost u njihovu izradu, s obzirom na prisutnost njezinog DNK na čepovima. 

Nakon toga, naš je doušnik naglasio da ovo otkriće ima potencijal voditi istražitelje ovog zločina bez presedana na dva različita puta: ili potvrditi Kostin čin podmetanja dokaza majci ili sugerirati da je ona možda neizravno igrala ulogu u masakru. , potencijalno mijenjajući prirodu gnusnog zločina za koji je optužena.

Forenzičari su definitivno potvrdili da njezino prisustvo nije pronađeno samo na čahuri unutar učionice smrti, već i na gumici za kosu kojom je počinitelj pričvrstio molotovljeve koktele tijekom priprema za zločin. Prema izvoru, u središtu ove rasprave je suština DNK Kostine majke. Izvor sugerira da je Kosta možda namjerno i strateški koristio svoje gumice za kosu kako bi ostavio svoj otisak na bocama Molotovljevih koktela ili je moguće da mu je pomogla u izradi ovih eksplozivnih naprava.

Preporučeno