Za danas jedna jako zanimljiva tema za sve one koji imaju bašte, i koji vole organsku ishranu. Svakako da je imanje bašte u ovako teškim vremenima jako bitna stvar, i svi oni koj iu ovo vreme imaju paradajz i papriku ubranu izsvoje bašte su definitivno u velikoj prednosti. Dovboljno je da samo odemo na pijacu i da vidimo koje su cene voća i povrća u današnje vreme i sve će da nam bude jasno. 

Baš kao i sa gorivom, te ostalim prehrambenim artiklima, cene voća i povrća su otišle u nebo, a kvalitet je ravan nuli. Međutim, svi oni koji su za vreme korona virusa krenuli sa uzgajanjem voća i povrća, bili su presrećni što će napokon da imaju svoje voće i povrće, ali su se već tada susreli sa prvim problemima, a odnosno sa štetočinama koji su im itekako uništavali sve ono oko čega su se trudili celo povrće. 

Uskoro nam dolazi i krompir, i to onaj najbolji, koji je pored pasulja naminica broj jedan u celoj regiji. Naime, krompir je ukusan kako god da se napravi, a kada ga uberete iz svoje bašte, onda definitivno nema ništa slađe po vas. Međutim, jako lako zlatice mogu da unište sve ono što ste čekali od marta pa sve do danas. 

Žene znaju za jednu sezonu da polegnu čak i do 2.000 jaja, tako da kada se rašire, itekako veliki problem znaju da naprave. Verovali ili ne, zlatie nikako ne podnose miris i aromu trulog luka, zato između redova sa krompirom pobacajte ostatke crnog luka zajedno sa ljuskom.

Preporučeno