Danas u ovom članku vam donosimo jednu jako zanimljivu i interesantnu pričiu, koja je na internu i društvenim mrežama izazvala pravu pometnju. Naime, radi se o tome da se desila jedna jako neobična i neverovatna situacija, a neverovatan prizor uspeo je da iznenadi jednog čuvara zaštićenog područja Uvac, u selu Miševići koje je smešteno na preko 1000 metara nadmorske visine.

On je na snežnom pokrivaču ugledao ogromnog poskoka, što je svakako retka pojava imajući u vidu trenutno godišnje doba. Čuvar po imenu Milivoje Remović nakon ove situacija koja se desila za medije je rekao sledeće: “Taj dan bilo je oko sedam stepeni, na snegu se jasno video ogroman poskok koji se migolji. Iako sam imao priliku da se susretnem sa ovim zmijama, ovo je bio najveći gmizavac kog sam do sada ugledao. Ovo je za njih potpuno neubičajena pojava, jer ne izlaze na sunce pre Đurđevdana pa čak ni tad ukoliko temperature nisu poprilično visoke“, ispričao je on.

Međutim, ono što se mnogi putaju jeste šta je to ovog poskoka nateralo da izađe po dubokom snegu, i dalje će svima da ostane velika misterija, kao i to gde je on na kraju završio. Također, u ovom pomenutom selu jako često se mogu uočiti poskoci, šarci ali svakako u letnim danima na visokim temperaturama, a ne u februaru mesecu. Ono što je zanimljivo jeste to da prema narodnom verovanju, ovo čudno ponašanje zmija u zimi ustvari upozorava na neku prirodnu katastrofu, a ne isključuje se ni mogućnost zemljotresa. Koje je vaše mišljenej o ovome? Pišite nam u komentar vaša mišljenja ispod. Ostatak teksta možete da pročitate ovde.

Preporučeno