U polsednjih par godina, usled toga da se ljudi i žene sve manje i manje odlučuju na bračne zaajednice, itekako je postao popuplaran trend ženidbe ili udaje za osobe iz Albanije. U tome svakako prednjače muškarci, koji definitivno ako žive u ruralnim delovima Srbije, definitivno nemaju nikakve šanse da se ožene, pa zato agencije za spajanje, odradi svoj deo posla.

Oni uzmu svoj deo paara, a deo uzima porodica od mlade, a cene se kreću od 7 do 10 hiljada evra. Međutim, imamo i osoba iz Albanije, koji dođu dobrovoljno, udaju se bez ikakve naknade, jer jednostavno žele da imaju porodicu, i samo to im je potrebnno. Zato vam mi danas donosimo jednu jako neobičnu priču iz Srbije, koja je postala prava bajka.

Vida jakovljević je tako pre 13 godina napustila rodni Skadar, i došla na Goliju gde se udala i gde je i više nego zadovoljna. “Kad sam došla ovde tri meseca sam svaki dan plakala. Znaš kako mi, dođemo u tuđu kuću, nit’ znamo jezik nit’ išta. Znam ja na Albanski sve, ali otkud znam šta je “čaša” – priča Viktorija za “Prvu”.

Dragan je prezadovoljaan, kakvu je suprugu dobio, a ona je postala prava domaćica, i zna kda kuva skoro sva domaća jela:”Meni se sviđa sada Srbija, ja sam navikla i da se smejem i da psujem. Sve to znam odlično! Sve najgore znam da psujem. Znam pite, baklave od orasa, jabučare. Sve to znam” – govori Vida kroz smeh.

 

Preporučeno