Da li ste od onih koji imaju moderno uređen stan i sada on vrmenom počinje da pokazuje svoje negatvine strane? Nemojte se brinuti, nameštaj visokog sjaja ne mora da bude toliko zamoran za čišćenja. Ljubitelj ste modernog uređenja interijera i jednostavno niste mogli odoleti kuhinji visokog sjaja. Primetili ste da to nije bila toliko pametna ideja budući da čišćenje nameštaja visokog sjaja može da zada velike muke.

U ovom članku donosimo dobre vesti, tako da uz nekoliko trikova čišćenje nameštaja visokog sjaja ne mora biti toliko zahtevno. Tako za početak prilikom kupovine ovog nameštaja trebate da bude svesni komplikacija prilikom njegovog održavanja. Ali, ako ste spremni da redovno čistite, nameštaj visokog sjaja je pravi odabi za vas.

Na toj vrsti nameštaja najčešće možemo da vidimo otiske pristiju koji se zatim presijavaju pod određenim kutom svetlosti. Osim toga na takvom se nameštaju ističu i ostale mrlje, bilo da su stvorene od vlage ili hrane. U modernim je interijerima, na veliku žalost greške teško sakriti zbog čega novi nameštaj može da izgleda kao da dugo nije održavan ni očišćen. Ono što je važno zapamtiti prilikom čišćenja jeste da se on nipošto ne sme čistiti lužinama te bilo kakvim drugim sredstvima koja sadrže udio kiseline. Osim toga čišćenja nameštaja zahteva da pripremite mekane krpe koje će glatko da čiste lakiranu površinu.

Ako koristite ošre strugalice, žice ili spužbe koje su hrapave mogu da nepovratno unište vaš nameštaj. Dakle, pamučna će krpa vaša najbolji izbor u čišćenju nameštaja, a pritoom otopinu vode i malo običnog sapuna koji će imati najblaže delovanje na lakiranu površinu.

Preporučeno