Ova biljka feng šui je poznata po tome što je iscjelitelj negativne energije u domu. Njene bujne i zelene biljke koje će da donese ne samo pozitivnu energiju nego i bogastvo. Također, po nekim vjerovanjima postoje biljke koje donose više novca ukućanima, privlače enrgiju i blagostanje.

Također, vjeruje se da je prisustvo biljke novca u vašem prostoru pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Ovo je odlična biljka za kancelarije a ovo se biljka čak prenosi sa koljena na koljeno. Stručnjaci za ovu biljku kažu da je skoro svaka lijepa, zelena, vibrantna biljka koja može biti biljka novca, jer u suštini ona proizvodi jako dobru energiju. Jedna od najpoznatijih biljaka koje po nekom vjerovanju donose novac jeste Krasula. Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula su nazivi za biljku Crassula ovate. Ona potiče iz oblasti Južne Afrike, a naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji posjećaju na kovnaicu novca. Također, spada u sukulentne biljke, a može da postigne visinu do 3 metra, iako su takvi primjeri nešto rijetki. Biljka Krasula raste tokom zime, pa sve do proljeća sa sitnim bijelim cvjetovima.

Ova biljka treba da bude posađena u zemlji istoj u kojoj sadite kaktuse i ostale sukulente, potrebno je da bude 40% pijeska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cvijeće, a ostatak treba da bude šljunak, perlit i lomljena cigla. Biljka zahtjeva mirovanje, a bljku treba zaljevati sa što manje vode, 1 do 2 puta tokom cijele ime. Temperatura ne smije da bude ispod 0, jer je idealna oko 10 stepeni. Biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u sjevernom ili sjeverozapadnom dijelu doma.

Preporučeno