Do sada se moglo svašta videti kada su u pitanju srpski drumovi, ali prizor u jednom užičkom naselju ipak iznenađuje. Klizište koje se pokrenulo u ulici svetozara Makovića sa sobom je osim kratera i opasnosti donelo, ni manje ni više već, plastenik u kojem raste paradajz. Meštani su ostali iznenađeni prizorom koji ih je zatekao, pa su bar na kratko zaboravili na višedecenijski problem koji ih muči.

“Kada se klizište stvorilo nadležni su morali sve pukotine da obezbede i spreče da ne dođe do većeg incidenta u naselju. Tada su ga prekrili folijom koja i danas stoji. Međutim, kasnije smo primetili da je unutra nikao paradajz čije seme je verovatno tu dospelo nekako kroz kanalizacione cevi. Folijom je postignut efekat staklne bašte i tako se pospešio njegov rast”, rekli su za RINU stanovnici ovog užičkog naselja. Dodaju da paradajz je bio krupan i naizgled odlične crvene boje, ipak niko od metana nije seusudio da od njega napravi salatu, pa je i uvenuo u ovom nesvakidašnjem plasteniku.

“Da smo ga videli na pijaci, bez razmišljanja bi ga izabrali izgledao je odlično. Ovo je samo još dokaz kako priroda uvek pronađe svoj put, pa makar bio i kroz kanalizaciju” rekkli su Užičani. Kako se pokrenulo klizište ono je prouzrkovalo je pucanje vodovodne cevi velikog prečnika, na taj način oštećene su kanalizacione cevi kroz koje sada fekalije dospevaju na površinu zemlje. “Često se ovde oseća nesnosan smrad iz kanalizacije. U nekoliko objekata kroz pukotine otpad je punio garaže i druge prostorije, dok nismo nekako preusmerili u glavnu cev i tako privremeno sanirali problem, ali ne trajno” dodali su meštani. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno