– Mnogo je emotivnih priča na internetu koje govore o usvojenoj djeci od strane nekih žena ili djevojki. Danas se djeca mogu pronaći na ulici, parku, ili čak ispred svojih vrata. Međutim, jako je rijetko da imamo oca koji je samac, i koji usvoji dijete, radi dva posla i izvede to isto dijete na pravi put. Slijedi jedna jako zanimljiva priča. 

Samo nekoliko dana prije Božića u prosincu 2000., policijski poručnik Gene Eyster dobio je hitan telefonski poziv u kasnim noćnim satima, obavještavajući ga o pronalasku napuštene bebe u kartonskoj kutiji.

U South Bendu, Indiana, skupina studenata naišla je na novorođenče u hodniku stambene zgrade.

Ejster (70) com javlja da je bio zamotan u deke i flanelsku košulju, bez popratne poruke. Tijekom putovanja u bolnicu Eyster je sa sobom ponijela plišanog medvjedića s namjerom da bebi pruži osjećaj ugode. Eyster objašnjava da je njegova namjera bila jednostavno prenijeti osjećaj brige i brige djetetu. Kako je istraga napredovala, Eyster je dijete počela s nježnošću zvati Mali Isus.

Policajac je ispričao da je dotična osoba rođena nekoliko dana prije Božića i da je smještena u kontejner koji je u percepciji službenika podsjećao na jasle. To je razlog zašto je postao poznat kao dijete Isus.

Nakon što je primila vijest da je beba povjerena izuzetnim posvojiteljima, Eyster je odahnula od dubokog olakšanja. Dok se život nastavljao i pojavljivali novi slučajevi, beba je ostala stalno prisutna u Eysterinim mislima. Eyster je razmišljala o sudbini dotične osobe, propitujući njihov trenutni status i jesu li protiv njih pokrenute bilo kakve pravne radnje. Neizvjesnost njihova postojanja teško je opterećivala Eysterin um.

Nedavno je Ejster, koji je otišao u mirovinu 2019., imao sreću da dobije odgovore koje su tražili.

Nakon što su prošle 23 godine, nalazim se u sadašnjem položaju kada odjednom zazvoni telefon. Na moje iznenađenje, s druge strane je policajac Josh Morgan, u društvu mladog pojedinca po imenu Matthew Hegedus-Stewart.

Prema Ejsterovim riječima, podijelio je sa mnom nevjerojatno otkriće: “Pogodite što? Mali Isus zapravo sjedi pokraj mene u ovom trenutku. On je preuzeo ulogu mog najnovijeg pripravnika u policiji. Morgan i Hegedus-Stewart brzo su složili krhotine osebujne životne slagalice, a raspetljavanje je počelo kada su vlasti stigle u stanove Park Jefferson – na istu lokaciju na kojoj je Hegedus-Stewart ostavljen.

Po našem dolasku, otkrio sam da sam na tom mjestu ostao kao dijete. U tom je trenutku Morgan pregledao izvješće i otkrio da nosi ime Gene Astaire. – objašnjava mladić.

U dirljivom ponovnom susretu 22. ožujka, stariji časnik i nekoć napušteno dijete, sada izraslo u mladića, ponovno su se ukrstili. Ovaj susret imao je posebno značenje za Ejster, jer je doživio bolan gubitak svog voljenog sina, Nikolasa, samo nekoliko mjeseci prije, u siječnju.

  • Eyster primjećuje određene događaje u muzeju Metropolitan koji evociraju sjećanja na njegova sina. Sličnost je nevjerojatna, od zajedničkog osmijeha i smijeha do tamne kose i tjelesne građe. Hegedus-Stewart i njegova partnerica Jillian ponosni su roditelji 14-mjesečne kćeri po imenu Aspena i željno iščekuju dolazak sinčića u lipnju. Vrijedi napomenuti da je Aspen rođena upravo na dan kada je legalno posvajanje njenog oca završeno.

“Nevjerojatno je koliko ima slučajnosti”, primjećuje Eyster. “Razmotrite ovo: Met završava terensku obuku i slučajno biva dodijeljen upravo u okrug u kojem se nalazi apartmansko naselje. Kakvi su izgledi?

Prema Ejsteru, intervjuirano je više nadzornika iz Metropolitanske policije i oni su jednoglasno izrazili isti osjećaj: on je suosjećajan službenik i izvanredna osoba. Činjenica da se ponovno povezujemo pod ovim okolnostima nakon tako dugog razdoblja doista je nevjerojatna.

BONUS VIJEST:

Nevolje srpske majke eskalirale su zbog stalnih glavobolja koje uzrokuje iritacija njezine starije susjede na plač njezine bebe.

Ljutnja starije gospođe očituje se u njezinoj odluci da majku prijavi policiji samo zato što beba plače. U svom očaju, ova majka je tražila smjernice od korisnika društvenih mreža kao zadnje utočište.

  • Nakon što sam razmišljala o kupnji stana i stvarnom useljavanju, moja se obitelj suočila s izazovom. Moje dijete, kojem trenutno niču zubi, neprestano plače, što jako iritira našeg susjeda. Ova susjeda, starija žena koja djeluje vidno umorno, svoje je pritužbe iznijela upravitelju zgrade. Kao odgovor, upravitelj mi je savjetovao da jednostavno umirim bebu i zanemarim susjedine pritužbe, jer je izazvala probleme prethodnim stanarima. Ovaj račun podijelila je majka na forumu posvećenom pravnim upitima.

No, dalje je napomenula kako je baka aktivno angažirana i ne odmara se.

Osim što je kontaktirala vlasti kako bi prijavila remećenje javnog reda i mira, obavijestila ih je da je zbog naše razine buke nužno uzimala sredstva za smirenje. Nadalje, prijetila nam je deložacijom i u više navrata sam otkrio njeno smeće ispred mog kućnog praga. Kad sam je suočio s tim, ne samo da je demantirala optužbe, već me i vrijeđala.

Prema njezinim riječima, ne samo da je suprug pokušao komunicirati s njom, već tvrdi da joj se stanje pogoršava.

Jedini zvuk koji remeti inače tihu atmosferu u našoj zgradi je plač bebe. Trenutno prolazimo kroz fazu renoviranja, ali pazimo da se pridržavamo svih pravila koje je odredio stanodavac, a nitko od drugih stanara nije izrazio nikakve pritužbe osim jedne osobe. Vrlo je teško malom djetetu objasniti da treba šutjeti i nikada ne plakati zbog neprijateljskih susjeda. Iako razumijem da ona nema ovlasti izbaciti me iz vlastitog stana, njezino me ponašanje i dalje iritira. Tražim savjet kako se osloboditi ove smetnje i krenuti dalje.

Korisnici su joj preporučili da podnese prijavu protiv svoje bake za uznemiravanje i prijetnje, uvjeravajući je da će se situacija vjerojatno smiriti kada joj policija stigne na kućni prag.

Preporučeno