Kada je u pitanju jedan od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca svih vremena sa naših prostora to je zasigurno Dragan Gaga Nikolić. On je ostavio traga u srpskoj kinematografiji, a uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri, pamtiće mnogi naraštaji. Gaga Nikolć je prvi glumac sa ovih prostora koji je dobio angažman u pozorištu Sare Bernar u Parizu, a ono što se malo zna jeste da je veliki Gaga bio i veliki tremaroš.

Ali, kako kažu njegovi saradnici, samo u pozorištu a to objašnjavaju njegovim odnosom prema ulozi, pozorišnoj sceni i prema publici. Gaga je imao i svoj ritual pre svaku predstavu, dva viskija pre nego što izađe na scenu. “U danu kada igram, za mene predstava počinje čim se probudim. Nikad pijan nisam izašao na scenu, ali pre predstave popijem dva viskija. Opuštanja ili pobede radi. Kad me jednom Mira Trailović uhvatila s čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi”, ovako je rekao jednom prilikom glumac.

Također, glumac je svoju karijeru kada je u pitanju film započeo 1964 godine sa jednom manjom ulogm u filmu Pravo stanje stvari, a tada je potpisan kršenim imenom Dragoslav Nikolić. Ove zasuge za izmenu nadimka na mestu imena on duguje grešci na kraju televizijske serije Dovoljn je ćutati iz 1965 godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će da obeleži njegovu karijeru. “Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan”, ovo je otkrio glumac Dragan Nikolić, malo je ko znao kako se on zapravo zvao. Peminuo je 11.3.2016 godine u 72 godini života, a posle duge borbe od teške i opake bolesti.

Preporučeno