Jedna inspirativna priča dolazi iz Amerike, a korene vuče iz Južne Koreje, pokazujući nam koliko je život izazovan i putevi koje nam pruža nepredvidivi. Emili Bušnel i Moli Sinert su bliznakinje čije su sudbine razdvojene davno, sticajem okolnosti, kada su bile bebe. Odmah nakon rođenja, date su na usvajanje u različite jevrejske porodice, koje su im pružile ljubav i negu, ali nisu znale za postojanje jedna druge.

 

 • Emily i Molly, koje su posvojene u različitim državama, Floridi odnosno Pennsylvaniji, nisu znale da jedna druga postoji niti su željele otkriti svoju biološku obitelj dok su odrastale. Čisto slučajno je Molly naišla na činjenicu da ima sestru blizanku nakon što je prošla DNK test u medicinske svrhe. Zanimljivo, presudnu ulogu u povezivanju dviju sestara odigrala je Emilyina 11-godišnja kći Izabel. Izabel je izrazila svoju znatiželju o podrijetlu svoje majke i predložila da svi poduzmu DNK test, što je u konačnici dovelo do nevjerojatnog otkrića Emilyne i Mollyne veze.

  Pomoću aplikacije mogli su utvrditi gdje se nalaze članovi njihove uže obitelji, uključujući Moli, koja je imala značajno mjesto u njihovom životu. Nakon što su otkrili da je približno polovica Izzyne genetske strukture usklađena s Mollynom, kćeri njezine sestre, njih su dvije započele razgovor. Pedeset posto genetske sličnosti upućivalo je na mogućnost da je Izzy Mollyna kći, iako sama Molly nikada nije rodila, što se čini malo vjerojatnim i ukazuje na razilaženje u njihovoj izravnoj obiteljskoj vezi.

  U svojoj potrazi za potpunim razumijevanjem okolnosti, donijela je odluku da će dublje prokopati i istražiti cijelu situaciju. Kao rezultat toga, mlada je žena došla do svoje tete i brzo locirala ne samo vlastitu sestru, već je otkrila i postojanje blizanke.

  Emily je, ležeći u krevetu sa svojom kćeri, primila e-mail od DNK aplikacije koji ju je ostavio u nevjerici. Poruka je otkrila da dijeli gene s nekim po imenu Molly koji je izrazio želju za povezivanjem. Shrvane, Emily i njezina kći odmah su potražile Molly na internetu, pregledavajući slike i videozapise. Na njihovo zaprepaštenje, Molly je toliko nalikovala Emily da bi joj mogla biti blizanka.

  Unatoč višestrukom nenamjernom preskakanju dogovorenih sastanaka, nesvjesnosti jedno drugoga o postojanju i čestom boravku na sličnim lokacijama tijekom putovanja, ultimativno povezivanje i susret dogodio se na njihov zajednički 36. rođendan, krajem ožujka prethodne godine.

  Prije susreta, dvije osobe razgovarale su putem tekstualnih poruka i telefonirale, otkrivši da imaju mnogo sličnosti. Emili je izjavila da joj je bilo izazovno suočiti se s vlastitim odrazom nakon njihovog susreta, budući da nije očekivala tako upečatljive paralele između njihovih života.

  Ispunjena emocijama i tjeskobom, stalno sam pitala svog muža: “Sliči li ona meni?” Susret je bio duboko dirljiv jer smo se povezali na dubokoj razini, lijući suze usred ovog zaista očaravajućeg trenutka. Naši su se životi zauvijek promijenili tog kobnog dana, ispričala je Molly tijekom svog gostovanja u emisiji Emili. Budući da su bili odvojeni od svojih kulturnih korijena, blizanci su se borili da uspostave vezu sa svojim porijeklom. Emili iskreno kaže da je prihvatila židovsku kulturu dok je odrastala, prilagođavajući se novoj stvarnosti.

Nasuprot tome, Molly je odgojena u konvencionalnom židovskom kućanstvu Bushnell, gdje njezino naslijeđe nikada nije bilo tema razgovora i nikada o tome nije previše razmišljala. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, počela je razmišljati o svom identitetu i sve veći osjećaj odvojenosti od svoje kulture i obitelji počeo je uzimati maha.

Druga sestra, koja je gostovala u jednoj emisiji, ispričala je intrigantnu anegdotu. Emili joj je poslala fotografiju s njihove mature, što ju je navelo da revno pretraži stare albume kako bi pronašla vlastitu sliku. Na svoje iznenađenje, otkrila je da su nevjerojatno slični izgledom. Njihova odjeća, uključujući gornju haljinu i ogrlice, bila je gotovo identična, a čak su stilizirale i kosu na isti način. Činilo se kao da namjerno poziraju zajedno za fotografiju.

Neosporna sila sudbine dodatno je dokazana Mollynim privremenim posjetom Boulderu u Coloradu, gdje je razmišljala o preseljenju zbog magnetske privlačnosti grada i zadivljujuće prisutnosti planina. Igrom slučaja, u tom je razdoblju njezina sestra Emili živjela u istom gradu i poželjela dobrodošlicu svojoj kćeri na svijet. Nažalost, ovo je bio prvi slučaj u kojem se braća i sestre nisu mogli susresti.

Tijekom odvojenih putovanja u Izraelu i Floridi, i Molly i Emily imale su priliku doživjeti jedinstvena iskustva. Molly je, nažalost, morala odustati od mogućnosti sudjelovanja u hodočašću “Pravo rođenja” za mlade u dobi od 18 do 32 godine zbog svoje predanosti diplomskom studiju. S druge strane, Emily je željno iskoristila priliku da istraži svoje židovske korijene zajedno sa svojim vršnjacima tijekom ovog prosvjetljujućeg putovanja.

Njihov fokus sada će se pomaknuti prema zadubljenju u zamršenost korejske kulture, a također će iskoristiti ovu priliku da ojačaju svoju vezu i nadoknade izgubljeno vrijeme. Kao sudionici popularnog showa prošle godine, nagrađeni su izdašnom svotom od 10.000 dolara za zajedničko putovanje u Koreju. Ove godine imaju uzbudljive vijesti za podijeliti jer najavljuju svoje sudjelovanje u dugo očekivanom globalnom reality showu pod nazivom “Nevjerojatne utrke”. Zajedno s 11 drugih timova, natjecat će se u uzbudljivoj utrci za osvajanje nevjerojatne nagrade od milijun dolara. Međutim, oboje naglašavaju da prava vrijednost nije u novčanoj nagradi, već u neprocjenjivim trenucima koje će zajedno dijeliti tijekom putovanja.

Preporučeno