Mi se u nastavku našeg današnjeg članka malo dotičemo i svetskog tenisera broja jedan, Novaka Đokovića. On je trenutno u Parizu, gde nastupa na još jednom gran Slemu, Rolan Garosu, a u trećem kolu svladao je argentinca Diego Švarcmana sa 3:0. U idućem kolu sledi mu derbi protiv Rafael Nadala, a ako ga prođe u polufinalu ga čeka Alkaraz, a au finalu eventualno grk Stefanos Cicipas.

Međutim, veruujemo da ste upoznati da je na sledećem Gran slemu, popularnom Vimbldona, odlukom tog turnira zabbraanjen nastup za ruske i beloruske tenisere, a to je sve začudilo, kako su mogli da donesu takvu odluku? Prvi u njihovu odbranu je stao i sam Novak Đoković, koji je rekao da rat ne sme da ima ikakve veza sa sportom.

“Uvek ću osuditi rat, neću ga podržati kao dete rata, i uvek sam protiv tog haosa. Znam koliko to trauma ostavlja, i mi na Balkanu smo imali puno ratova, ali jednostavno ne podržavam ovakvu odluku Vimpldona, to je definitivno jedna velika ludost. Igrači i treneri nemaju nikakve veze sa tim. Mešanje politike u sport ne treba da se dešava”, rekao je Novak nakon njihove odluke.

Ova izjava se definitivno nije svidela Darji Kostjurk, Ukrajinskoj teniserki, koja se usprotivila i Nadalu i Đokoviću, pa je izjavila seldeće za engleske medije:””Hoću da moje kolege teniseri shvate kakva je situacija i da nam daju podršku, rusi nas napadaju i svakako to treba da se osudi. Ali, mislim, pogledajte šta je Novak rekao. Pogledajte šta je Rafa rekao. Kako će vas podržati kolege teniseri, kada njih dvojica kažu ovakve stvari i opravdavaju Ruse…” izjavila je ona…

Preporučeno