Trenutno vanredno stanje rezultiralo je alarmantnim porastom nervoze, anksioznosti i depresije koji su dostigli nivoe epidemije. Međutim, postoje određene mjere koje se mogu poduzeti za ublažavanje simptoma. Ako budu proaktivni i minimiziraju količinu uzimanja lijekova, pojedinci se mogu bolje opremiti za suočavanje s ovim izazovima. Kako kažu u agenciji Atrakcija, koja je blisko sarađivala sa stručnjacima za ishranu, njihov recept za wellness je jednostavan. Zamijenite 65% dnevnog unosa vode kombinacijom prirodnih čajeva za koje je znanstveno dokazano da podižu raspoloženje i podstiču opuštanje. Sastojci i načini pripreme koji se koriste u kuvanju su ključni faktori koji mogu u potpunosti napraviti ili razbiti jelo.

Kvaliteta i količina sastojaka, kao i proces pripreme, mogu uvelike utjecati na konačni rezultat. Stoga je imperativ pažljivo odabrati visokokvalitetne sastojke i slijediti detaljan proces pripreme. Za početak uzmite 2 litre vode i prokuhajte. Započnite tako što prokuvate vodu, a zatim nastavite sa dodavanjem sledećih sastojaka: četiri kesice čaja ili četiri kašičice sušenog matičnjaka potrebne su za jednu šolju čaja od matičnjaka. Kupovina se sastoji od tri kesice čaja od kamilice. Da biste nabavili dvije vrećice ili dvije srednje velike žlice trave stolisnika, morat ćete se pripremiti. Za upotrebu gloga potrebne su dvije vrećice ili kašike osušenih listova gloga. Za postizanje željenog ukusa mogu se koristiti dve kesice čaja od mente ili dve kašičice suvih listova mente. Za dobijanje potrebne količine koprive potrebna je jedna vrećica ili kašičica suve koprive.

Da biste dobili potrebnu količinu đumbira, koristite ili jedan komad svježeg đumbira, dužine tri centimetra ili jednu kašičicu đumbira u prahu. Sljedeći korak je dodavanje svih potrebnih sastojaka u vodu koja je nedavno proključala, bez daljeg ključanja. Pokrijte smjesu i ostavite da odstoji sat vremena prije konzumiranja. Ovaj rastvor treba piti umesto obične vode tokom 48 sati. Matičnjak, popularni biljni čaj, postao je poznat po svom potencijalu da poboljša raspoloženje i odvrati osjećaj tuge. Nadalje, studije su sugerirale da može poboljšati zdravlje probave i smiriti nemirne želuce uzrokovane anksioznošću ili nervozom.

Preporučeno