Bozen Žumbor, renomirani proizvođač kozmetičkih proizvoda u Srbiji, bila je jedna od najbogatijih i najutjecajnijih žena u zemlji. Nažalost, preminula je prije više od deset godina nakon dugotrajne bolesti. Budući da nema poznatih nasljednika, sudbina njezinog ogromnog bogatstva, procijenjenog na desetke milijuna dolara, ostaje misterij. Upitna je i tvrtka koju je vodila, a još se službeno ne govori tko će je preuzeti. Njezina iznenadna smrt bila je šok za sve, a tvrtka je izjavila da će više informacija biti objavljeno u sljedećih nekoliko dana. Bozen nisu bile strane kontroverze, au jednom je trenutku njezin proizvod za mršavljenje, koji ju je doveo do slave, povučen zbog nedostataka.

Vrijeme je dijelila između Srbije i Nizozemske. Prema izvješćima, ne samo da je imala luksuzne nekretnine u Srbiji, već je Bozen posjedovao i nekretnine u Nizozemskoj. Njena imovina uključivala je prekrasne vile na Dedinju i pod Avalom. Osim toga, bila je uključena u humanitarne napore, posvećujući znatnu količinu vremena pomaganju djeci bez roditelja, staračkim domovima i bolnicama. Dok je Bozen rođena u Hrvatskoj, svoje formativne godine provela je u Nizozemskoj. Nešto kasnije šuškalo se da su se Marinko Rokvić i Bozen zaljubili nakon što je on nastupio u kafani njezinih roditelja u Rotterdamu. Mnogi njihovi poznanici očekivali su konačne zaruke para, jer se pričalo da je njihova ljubav jaka. No, dobro obaviješteni izvor otkrio je tada da je Marinko dok su bili u vezi dvije godine tvrdio da ne osjeća ništa prema njoj, iako ga Bozen iskreno voli.

Unatoč Marinkovom obećanju da će se vjenčati, par se nikada nije vjenčao, a Bozen je ostao nevjenčan. Nije poznato tko je naslijedio njezino veliko bogatstvo jer je bila neudana. Posjedovala je dva imanja, jedno na Dedinju i drugo u blizini Avale, i velikodušno ih davala u dobrotvorne svrhe. Godine 1982. prvi je put posjetila Srbiju i donijela pomoć sestrama Čuljak, koje su bile liječene na VMA u Beogradu nakon što su se smrzle u snježnoj mećavi. Od tada je sve češće posjećivala Srbiju, a posebno joj je drag Zlatibor. Godine 1991. osnovala je tvrtku specijaliziranu za proizvode za mršavljenje.

Njezina odluka da pređe na pravoslavnu vjeru kod mnogih je izazvala simpatije. Tvrdi da joj je pomaganje ugroženima prirodno te da vjeruje ljudima i da ih voli, unatoč tome što je u prošlosti bila iznevjerena. Ja čvrsto držim uvjerenje da je Bog naklonjen onima koji su dobri i to je razlog zašto sam prešao na pravoslavnu vjeru. Taj je osjećaj nastavio postojati u meni i svim sam ga srcem prihvatila”, izjavila je u tom razdoblju.

Preporučeno