Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo vraćamo u prošla vremena, u doba 70 i 80 godina prošloga veka kada se živelo puno lepše i kvalitetnije. Jednostavno, u to doba se snimala najbolja muzika, kao i snimali se filmovi, ali jednostavno, junaci našeg detinjstva, na žalost odlaze jedan po jedan. 

Tako mi danas govorimo o popularnoj srpskoj glumici koja se proslavila u hit ulozi u seriji i filmu “Vruć vetar”, a svoju inače poslednju filmsku ulogu odigrala je za vreme sankcija 1994 godine u filmu “Seoba srba”. “Zaboravljena sam. Karijeru sam počela sa zabavnom emisijom „Koncert za mladi ludi svet” 1968, a poslednje što sam radila je TV drama „Seoba Srba”, 1994. Niko me već 22 godine nije pozvao, a utkala sam 26 godina svog velikog rada u televiziju. Moje ime se vezuje za „zlatno doba” televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Ali… – izjavila je jednom prilikom Vesna za “Politiku”.

Ako je niste do sada prepoznali, ona je Vesna Malohodžić, koja se poslednjih 10 godina jako razbolela, i jedva je sastavljala kraj sa krajem. Na to sve, doživela je i veliku pordičnu tragediju, kada joj je jedini brat poginuo u velikoj saobraćajnoj nesreći. Njen otac je forsirao da završi medicinu, ali se ona ukrala te je u Beogradu završila glumu, i na kraju se ispostavilo da i nije toliko pogrešila.

“Moj otac vazduhoplovac završio je Kraljevsku vojnu akademiju u Londonu i bio protiv toga da studiram glumu. Ali kada je video da je cela arena na nogama u Puli i da se deset minuta klanjaju Gidri Bojaniću i meni, prestao je da se opire… Još se sećam njegovih reči: „U ovom poslu je sve neizvesno. Ti ćeš stalno morati da čekaš, a znam kakva si. Ubiće te to čekanje. To se na kraju i desilo” – opisala je Vesna.

Preporučeno