Dragana Katić je postala poznata ličnost na našim ekranima zahvaljujući svojoj staloženosti i neobuzdanom osećaju za pozitivu. Međutim, njen život je daleko od lakog. Kao samohrana majka, morala je da odgaja svoje blizance u stanu na Karaburmi, a detinjstvo, adolescenciju i rano odraslo doba proveli su u skromnom domu.

 

 

Taman kada su stvari krenule na bolje, njena majka se teško razboljela. Draganina majka je prvi put uspešno izlečena, ali je četiri godine kasnije doživela recidiv. Dragana je 25. decembra dobila majčinu dijagnozu, a istog dana je njen otac dobio moždani udar, a ta dva događaja deli samo godinu dana. Dragana priča da je noćna mora tako počela. Gostujući u emisiji “Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović”, govorila je o uticaju bolesti svoje majke na nju i o borbama sa kojima su se obe suočile kasnije.

 

 

 

Njen tanjir je bio pun, jer su se njena deca spremala za srednju školu, a njena majka je bila zakazana za još jednu rundu hemoterapije. Osjećala se kao da vodi bitku u sebi i potražila je pomoć od neuropsihijatra. Uprkos nedostatku vremena za dugotrajnu terapiju, objasnila je svoju situaciju i potrebu za hitnim rješenjem. Žonglirajući s kućom svoje majke, vlastitom kućom, izborom srednje škole svoje djece, poslom i kritičnim trenucima, bili su joj potrebni lijekovi. Dok sam se boriala da pronađem pomoć za majčinu bolest, posmatrala sam kako njeni pratioci i voljeni postepeno nestaju. Okrenuo sam se onima za koje sam vjerovao da nikada neće iznevjeriti moje povjerenje, i bilo je to ponižavajuće iskustvo. Razmišljajući o situaciji, shvatila sam da svoje prijatelje trebam smatrati kao svoju porodicu i raditi na popravljanju svih zategnutih porodičnih veza.

 

 

 

 

Nakon smrti voljene osobe, sve je postalo transparentnije, što me je navelo da odredim prioritete i organiziram svoj život. Služio je kao podsjetnik da je to jednostavno prirodni dio života, simbol zrelosti. To su bila razmišljanja i zaključci Katić. Srećom, neuropsihijatar je shvatio moje okolnosti i prepisao lijekove koje sam pila dvanaest mjeseci. Ipak, proljeće je bilo prepreka. Ujutro sam primio hemoterapiju i imao sam dva “Grand Showa” za snimanje popodne. Jedino je Saša Popović bio upoznat sa mojim borbama i pružao stalnu podršku i pomoć Dragani Katić, čiji je život bio u rasulu. Kada sam se obratila Saši Popoviću, otkrila sam svoju neizvesnost u budućnost i neznanje šta ona može da nosi. Ponudio mi je da mi pomogne na bilo koji način, ali sam odbila, tražeći da ostane tih i da mi dozvoli da nastavim bez prekida. Bila sam zahvalana što je poštovao moje želje. Tada sam shvatila da sam potpuno sama na svijetu. Nikada više ne bih doživila bezbrižan život djeteta, a moja budućnost je bila u potpunosti u mojim rukama.

 

 

Preporučeno