Žarko Laušević je renomirani glumac sa impresivnom glumačkom karijerom na koju se s pravom može ponositi. Međutim, njegova djeca, koja potiču iz dva odvojena braka, nisu mu izvor velikih postignuća i zadovoljstva. Njegov život obilježila je i ogromna tragedija, kada je u samoodbrani iz pištolja ubio dvojicu mladića u Podgorici. Asja je prva supruga Žarka Lauševića, a Maja druga.

 

 

Uprkos slavi njenog oca, Asja radije izbegava da bude u centru pažnje i drži se tiho. Oni koji su je imali prilike upoznati opisuju je kao prirodno šarmantnu, zapanjujuće lijepu i izvanrednu harizmu. Čini se da u porodici postoji tendencija privatnosti, o čemu svjedoči i njeno korištenje prezimena Dabović na svom Facebook profilu. Ovo prezime nije ni njeno djevojačko ni vjenčano, a vjeruje se da pripada njenoj majci ili baki. Svrha korištenja ovog imena je vjerovatno da se zadrži anonimnost. Treba napomenuti da ćerka Žarka Lauševića, iz bivšeg braka, ima strast za fotografijom. Njeni radovi često prikazuju živopisne pejzaže Crne Gore, rodnog mjesta njenog poznatog oca. Zanimljivo je da je ljubav pronašla u istoj zemlji, a sa Nikolom Boškovićem, muzičarem iz Crne Gore, izgradili su život koji podsjeća na bajku. Razmijenili su zavjete 2014. godine i odlučili da svoj dom i karijeru naprave u Sjedinjenim Državama, birajući New York kao svoju željenu rezidenciju.

 

 

 

Nikola je u intervjuu “Vijestima” ispričao da je završio studije na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, a da nije ni slutio da će živjeti s druge strane Atlantskog okeana. Uprkos tome što su u početku imali vezu na daljinu koju je bilo komplikovano upravljati, oboje su ostali duboko odani jedno drugom. Na svom prvom putovanju u Sjedinjene Države, bio sam zatečen izuzetnom raznolikošću ove zemlje. Prisustvo različitih pojedinaca koji harmonično žive u jedinstvenom i poštovanom sistemu bio je fascinantan fenomen koji me je očarao. Ove misli odjeknuo je i moj zet Žarko Laušević. Žarko je iz braka sa Majom dobio sina Dušana, a kasnije je oženio Anitu sa kojom je dobio ćerku Janu. Sva tri potomka ovih tespiana su suzdržana i nepretenciozna.

 

 

Preporučeno