Koliko puta ste razmišljali u pravcu da očistite telo od toksina? Jako malo ljudi razmišlja o ovom segmentu a poznato je da se nas jako veliki proccenat truje sa alkoholom, nikotinom, ali i nezdravom i masnom hranom. Svakako da jako mali procenat osoba ne konzumira dovoljan broj vitamina u formi voća i povrća, a to je svakako i više nego bitno i to pogotovo u periodu jesen-zima.

“Detoksikacija je normalan telesni proces uklanjanja ili neutralizacije toksina kroz debelo crevo, jetru, bubrege, pluća, limfne žlezde i kožu. Cilj detoksikacije je da se ukloni višak masnoće iz jetre, osloboditi žuč da ponovno pravilno radi – eliminisati otrovni otpad, otopiti nagomilan kamenac u žuči i jetri i regenerisati oštećene i uništene ćelije”, ističe nutricionistkinja Sandra Marić Bulat.

Ako imate probelma sa probavom, verovatno vam je telo puno toksina, skloni ste alergijskim prehladama, stalno ste umorni, koža vam nije čista, jedete zdravo a niste zdravi i ne osećate se tako. Sve su to simptomi koji pokazuju da ste puni toksina.

Mi vam zato danas donosimo i jednu žitaricu, koja vam itekako može pomoći da se očistite suvišnih toksina iz vašeg tela. Ako niste znali, heljda je puna vitamina B, ima kalcij i fosfor u sebi, a zbog pozitivnog i dobrog dejstva, u Rusiji se itekako puno koristi ova žitarica. Sve što treba da uradite jeste da uzmete dve kašike mlevene heljde i prelijte sa šoljom tople vode. Podelite na dva puta i konzumirajte, jednu dozu ujutro, drugu navečer. Od zelene heljde možete da kuvate zdravi zeleni čaj. 

Preporučeno