– Za danas jedna jako zanimljiva tema, o kojoj mlađe populacije i nemaju toliko poznavanja same materije. Jednostavno, trenutak kada premine neko blizak, jednostavno se ne može razmišljati rezonski, tada je velika tuga i očaj, pogotovo ako se radi o nekoj bliskoj osobi iz same porodice. U pravoslavlju je običaj da se nosi vrnina, a mi danas govorimo upravo na ovu temu. 

Sljedbenike TikTok patologa izbezumila je šokantna činjenica koju je nedavno otkrio odgovarajući na pitanja ljudi o obdukciji.

Bez obzira na naše prehrambene izbore ili fizička postignuća, smrt je neizbježna stvarnost koja nas sve ujedinjuje. To je jedina zajednička nit koja povezuje čovječanstvo, nadilazeći sve razlike u načinu života ili postignućima.

Dodatna sličnost koja je mnogima prošla nezapaženo bilo je zajedničko iskustvo kirurškog odstranjivanja dijela tijela, pomisao koja izaziva nelagodu i odbojnost.

Gerald Ledford, poznati patolog, visoko je cijenjen zbog svoje sposobnosti da pruži dragocjene uvide u zamršene procese koji se događaju u ljudskom tijelu nakon smrti, baveći se brojnim upitima koje pojedinci mogu imati.

Uz impresivnih 2,3 milijuna pratitelja na TikToku, Ledford posjeduje stručnost potrebnu za otkrivanje brojnih zabluda i skrivenih istina unutar svog područja. Očito je da je ljudska fascinacija smrću podjednako usklađena s njihovom radoznalošću, na što ukazuje njihov golem interes za njegov sadržaj.

  • Raspitujući se o prilično jedinstvenoj temi, korisnik je Ledfordu postavio pitanje o sudbini piercinga nakon smrti. Naime, izrazila je želju da njezin piercing bude pokopan kraj nje. Međutim, Ledford je pojasnio, rekavši: “Jedini piercing koji će biti uklonjen je onaj u jeziku.

Ako se slučajno nađete na Ledfordovom obdukcijskom stolu, budite uvjereni da će vam izvaditi jezik. Međutim, to nije zbog Ledfordove osebujne fascinacije skupljanjem jezika; nego je to rutinska praksa tijekom autopsija. “Tijekom obdukcije uobičajeno je da se jezik izvadi. Stoga će se piercing na jeziku izvaditi, dok će ostali piercingi ostati netaknuti.

Ključno je, kako je istaknuo Ledford, spriječiti bilo kakve poremećaje u forenzičkim postupcima. Iznenađujuće, ova informacija nije široko poznata, a kao što se može zamisliti, otkriće je izazvalo značajnu raspravu i zabrinutost među ljudima.

Jedan je pojedinac dao izjavu u kojoj stoji: “Došao sam do zaključka da neću dočekati svoju smrt.” Na sličan način, druga je osoba izrazila zbunjenost, uzviknuvši: “Što se događa? Čini se da su svima oduzeti jezici.” Pojedini korisnici s mračnijom radoznalošću razmišljali su o točnoj metodi vađenja vlastitog jezika.

BONUS TEKST-NARCIS

Pojedinci s narcisoidnim tendencijama posjeduju povećanu sposobnost izbjegavanja odgovornosti i prenošenja krivnje na druge. Oni koriste pažljivo osmišljen jezik kako bi skrenuli krivnju i manipulirali situacijama kako bi druge prikazali kao krivce.

Postoje određene indikacije koje mogu pomoći u prepoznavanju osoba s narcističkim sklonostima.

1. ‘Ni na koji način nisam odgovoran za ovu pogrešku.’

U vremenima nedaća, primarni cilj narcisa je izbjeći odgovornost. Posjeduju izvanrednu vještinu u odbijanju krivnje i izvođenju iznenadne zamjene uloga. Korištenje ove taktike služi im kao obrambeni mehanizam, omogućujući im da se oslobode bilo kakvog nedjela i prebace odgovornost na drugu osobu ili vanjski faktor. Njihov krajnji cilj je iskorijeniti sve tragove pogreške i održati besprijekornu percepciju samih sebe.

3. ‘Jednostavno pojačavate situaciju…’

  • Kada pokušavate riješiti problem s pojedincem, ako stalno nailazite na odbacivanje i označavate se kao preosjetljivi, to vjerojatno ukazuje na narcisoidno ponašanje. Ovaj odgovor im služi kao sredstvo za izbjegavanje odgovornosti i izbjegavanje nužnih promjena u vlastitom ponašanju. Umjesto da priznaju problem i poduzmu korake da ga isprave, odlučuju prebaciti krivnju na drugu osobu, pripisujući percipiranu pretjeranu reakciju kao uzrok.

Vaše razumijevanje situacije je samo vaše tumačenje, a ne apsolutna istina.

Narcisi posjeduju jedinstvenu vještinu u iskrivljavanju jezika, što im omogućuje da se prikladno zaštite od svega negativnog. Ako im se suočite s nečim što su rekli bolno i izrazite svoje osjećaje, oni obično odgovaraju obranom: “To je samo vaša perspektiva situacije…” Ova izjava lukavo prenosi odgovornost sa svojih riječi ili djela na vas. Suptilno implicira da problem nije u njihovom ponašanju, već u vašem razumijevanju ili preosjetljivosti.

Radnja je poduzeta u vaše ime.

Narcisi imaju lukavu strategiju za izbjegavanje odgovornosti, koja uključuje tvrdnju da su njihovi postupci zapravo učinjeni u vašem najboljem interesu na umu. Izgovarat će fraze poput: “Učinio sam to za tebe…”, vješto pretvarajući svoje nedjelo u djela nesebičnosti. Ovaj manipulativni manevar ima za cilj posijati sumnju u vaš um u pogledu moralnih implikacija njihovog ponašanja.

Savršenstvo nam svima izmiče.
Pogreške su sastavni dio ljudskog bića i važno je prepoznati da je savršenstvo nedostižno. Unatoč tome, kada narcis izgovori frazu “Nitko nije savršen…”, to služi kao obrambeni mehanizam, a ne kao istinsko priznanje svoje nesavršenosti. Umjesto da priznaju svoje nedostatke i teže osobnom razvoju, oni ovu izjavu koriste kao sredstvo opravdavanja svojih postupaka i normaliziranja ponašanja koje nikada ne bi trebalo normalizirati.

Preporučeno