– Džej Ramadanovki je bio poseban čovjek, može se reći pravi boem, koji je zadnju paru koju zaradi ostavljao u kafani. Zato i ne čudi da na kraju u njegovom nasljedstvu i nije ostalo baš nešto puno za podijeliti….

Odlazak Džeja Ramadanovskog, poznatog pjevača, duboko je ožalostio građane Srbije. Njegov život pokvario je tragičan događaj koji je duboko utjecao na njega i njegove najmilije. Godine 2003. njegova sestra Šeherezada misteriozno je nestala u Crnoj Gori, bacivši njihovu obitelj u očaj. Unatoč njihovim očajničkim nastojanjima da otkriju istinu, Šeherezadino beživotno tijelo otkriveno je tek 2004. godine u Šušnju kraj Bara. Otkriće da je počinitelj ovog gnusnog čina Dženov rođeni rođak, sin njegove najstarije sestre, zapljusnulo je cijelu njihovu zajednicu. Duboki utjecaj ovog tragičnog događaja zauvijek je promijenio Djejevo biće.

Nekoć poznat po svojoj živahnoj osobnosti i duhovitosti, sada se suočio s neopisivom prazninom i tugom. Tijekom rijetkog slučaja otvorenosti, Jay je ispričao potresno iskustvo iz svoje prošlosti, otkrivajući duboku emocionalnu dubinu koju rijetko otkriva javnosti. Nakon što je napustila Italiju i uputila se u Beograd, Šeherezada je netragom nestala. Uslijedila je bjesomučna potraga koju je vodila njezina izbezumljena obitelj uz pomoć Interpola, dok su razmišljali o mogućnosti njezine otmice ili preživljavanja. Nažalost, stvarnost koja se dogodila nadmašila je sva nagađanja. Otkriveno je da je njezin bratić, koji je s njom održavao poslovnu suradnju, pomno isplanirao i izvršio njezino ubojstvo kao odgovor na navodne financijske nepravilnosti unutar njezine tvrtke.

Po njezinu dolasku u Bar trajektom, orkestrirao je lukavu zasjedu, angažiravši dvije osobe da je nemilosrdno napadnu tupim predmetom, vjerojatno kamenom, ostavljajući je prepuštenu tragičnoj sudbini. Džej, duboko pogođen ovom nesrećom, proživljavao je emocionalnu bol u rasponu od 17 godina do svoje smrti. Identifikacija posmrtnih ostataka njegove sestre kroz prisutnost zlatnog lanca na njezinoj nozi nanijela je trajne rane njegovom srcu i duhu.

Svjedočanstva prijatelja potvrđuju da se Džej nikada nije uspio izliječiti od ovog razornog gubitka, naposljetku je podlegao srčanim komplikacijama za koje se vjeruje da su posljedica duboke tuge i kasnijeg emocionalnog kolapsa. Priča o Džeju Ramadanovskom služi kao dirljiv podsjetnik na zamršene načine na koje se sudbine mogu neočekivano spojiti, ostavljajući za sobom dubok trag tjeskobe i tuge. Ne samo da je bio renomirani izvođač, već i osoba opterećena težinom mučne prošlosti, zauvijek izmijenjena srceparajućom tragedijom koja se odvijala unutar njegove obitelji.

BONUS TEKST:

Đorđe Marijanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Džej Ramadanovski, stekao je slavu kao proslavljeni folk pjevač u Srbiji, poznat po svom osebujnom vokalnom stilu i interpretaciji. Njegovo rodno mjesto bio je Beograd iu njemu je boravio najveći dio svoje egzistencije. Jay je od malih nogu pokazivao veliku strast prema glazbi. S nepunih 14 godina krenuo je na svoj pjevački put osvajajući publiku beogradskih barova moćnim glasom i zadivljujućom scenskom pojavom. Njegov jedinstveni stil pjevanja besprijekorno je spojio tradicionalne folklorne elemente sa suvremenim utjecajima, dodatno potaknuvši njegov uspon do slave.

  • Dana 6. listopada 2020. godine, u 54. godini života, preminuo je Džej Ramadanovski, ostavivši u nevjerici svoje brojne obožavatelje i kolege iz glazbene industrije. Njegova prerana smrt izazvala je šok u zajednici. Široko cijenjen kao istaknuta osoba u području narodne glazbe u Srbiji, njegov utjecaj na glazbenu krajoliku zauvijek će ostati urezan u našem kolektivnom sjećanju. Djej Ramadanovski poznat je po svojim moćnim vokalnim sposobnostima, opsežnoj zbirci popularnih pjesama i sposobnosti prenošenja dubokih emocija kroz svoje nastupe.

Njegova životna priča ne obuhvaća samo njegova izvanredna postignuća u glazbenoj industriji, već i izazovne osobne nevolje s kojima se suočavao i njegovu neusporedivu hrabrost usred životnih poteškoća. Izniman talent Džeja Ramadanovskog kao umjetnika ostavio je trajan utjecaj na srpsku narodnu glazbu, ostavivši iza sebe naslijeđe koje će zauvijek biti isprepleteno s kulturnim identitetom Srbije.

Preporučeno