I za ovu nedelju jedna pričaa koja je povezanaa sa zmijaama, koje izlaze na apsolutno sve strane. Jako dobro se zna da zmije izlaze u ovako velikom broju iz svojih rupa u zemlji, kada imamo velike kiše, jer ne mogu dole da izdrže, a sada se imaju jako visoke temperture, te i one same ne mogu izdržati pogotovo na kamenu u Hervegovini i Dalmaciji.

Zato je u poslednjih mesec dana itekaako primetno da su zmije krenule da dolaze u naseljena područja, paa nije čudo da pročitate i nađete vest da je zmija zatečena u kući ili u staanu na drugom spratu. U Indiji, Aziji ovakve vesti su i više nego noramlne, ali ne i u Bosni i hercegovini, gde je srebrenički vatrogasac Aleksandar Tanasijević ekspeditivno delovao kada su ga pozvali za jednu neuobičajenu intervenciju, te je uklonio zmiju iz jedne kuće u Srebrenici.

Sve se deislo negde sinoć iza 22 sata, kada je dobio hitan poziv za pomoć,m jer ta porodica definitivno nije imala koga da pozove. Iako je on imao slobodan dan, jednostavno nije mogao da odbije pozicv za ponoć. Zmiju je u svojoj kući pronašao srebrenički novinar Miro Pejić i o tome odmah obavestio dežurnog vatrogasca Vladu Dragičevića u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Tanasijević itekako ima iskusttva sa zmijama, pa tako za njega ovo i nije toliko predstavljaalo neki veliki problem. On svoje usluge ne naplaćuje, a zmije ne ubija nego ih vraća u prirodu, aljudi ga zbog svoje humanosti itekako cene. Videti zmije u kupatilu kuće bar na ovim prostorima, itekako predstaavlja jezivu scenu. Kako biste vi reagovali da se vama ovo desi?

Preporučeno