Jedan od  najtalentovanijih tenisera današnjice, Danilo Medvedev u poslednje vreme predstavlja sve značajniji izazov za Novaka Đokovića. To je posebno bilo evidentno u njihovom posljednjem susretu na US Openu, gdje se Đoković suočio sa velikim poteškoćama i pritiskom. Ipak, za razliku od njihovog prethodnog okršaja na istom mestu, Đoković je ovog puta uspeo da postigne više zadovoljavajućih rezultata.

 

 

Kao rezultat toga, osigurao je svoje 24. Grand Slam prvenstvo i dodao nova poglavlja svojoj legendarnoj karijeri. Tokom finalnih mečeva, Đokovićeva porodica, uključujući Jelenu, Stefana, Taru i njegove roditelje, bila je prisutna da ga podrži, kao i obično. Čak je i simpatičan Rus, Medvedev, imao svoje vjerne obožavatelje. Ipak, treba priznati da zbog starosnih ograničenja Medvedeva kćerka Alisa, koja će u oktobru napuniti godinu dana, nije mogla da prisustvuje meču. Dok je Đoković mogao da podeli emotivan trenutak sa svojom ćerkom Tarom, Medvedevu nije bila pružena ista prilika zbog strogih pravila grend slema. Uprkos gubitku, Medvedev je dobio utjehu i ohrabrenje od svoje supruge Darije, čija je podrška, kako je ranije izjavio, jednako vrijedna kao i podrška njegovog trenerskog štaba. Darija i Medvedev prvi put su se upoznali kao tinejdžeri tokom teniskog turnira održanog u Norveškoj, iako je Darija na kraju nastavila karijeru u novinarstvu umesto da se bavi tenisom. Prošlo je nekoliko godina od njihovog prvog susreta, ali je na kraju još jednom došla do Danila. Komunikacija između njih dvoje nastavljena je putem Instagram poruka, što ih je dovelo do razmjene zavjeta na privatnoj ceremoniji tokom 2018.

 

 

Proizvod njihove naklonosti, njihove kćeri, je manifestacija njihove duboke ljubavi i djeluje kao centar njihove porodice i svijeta u kojem nastaniti. Fondacija njihove porodice nalazi se u šarmantnom gradu Monte Karlu. Nakon takmičenja u Njujorku, Medi je na Instagramu podelio svoju fotografiju sa porodicom, sa šarmantnom Alisom u prvom planu. Mnogi su primijetili da ona zapanjujuće liči na svog oca. Prilikom krštenja, Danilov blizak prijatelj, kolega i zemljak Andrej Rubljov imao je čast da bude kum.

 

 

Preporučeno