Mi se u nastavku današnjeg članka malo bavimo sa domaćim estradnim zvezdama koje su obeležile skoro jednu dekadu po pitanju muzike u svakom pogledu. Nema takvih pevača i pevačica baš puno u globalu na ovim prostorima, ajedan od njih je definitivno i Željko Bebek. Prvi i po svim parametrima najbolji pevač kultne sarajevske grupe “Bijelo dugme”. On je snimio prva i tri možda najbolja albuma sa dugmetom, a onda j edošlo do velike svađe sa glavom benda, Goran Bregovićem, i na njegovo mesto je došao Alen Islamović. Međutim, bebek j eitekako imao podlogu da ostvari i više nego solidnu solo karijeru, a ona traje i dan danas.

Inače, bebek je danas ušao u osmu deceniju života, a rođen je sada već davne 1945 godine. Katarina i Zvonimir, njegovi roditelji su odmah shvatili da imaju čudo od deteta koje je još uosnovnoj školi pokazalo veliki dar za pevanjem. Kako piše na njegovom profilu rođen je u Sarajevu, mada neki govore da je iz Konjica. 1974 godine j enapustio Bijelo dugme, i nastavio i dalje da radi u sličnom ritmu kao i sa Bregom, ali ne opet sa tako velikim uspehom.

U prvom braku sa Spomenkom ima ćerku Silviju, od koje se jako brzo razveo, te je oženio Sandru koja mu je na svet donela ćerku Bjanku, a poslednji puta se oženio 2002 godine, i sa suprugom Ružicom od koje je straiji 34 godine, ima sina Zvonimira i ćerku KAtarinu. Evo kako oni danas izgledaju..

Preporučeno