Tijekom ljeta mnoge žene slijede poznatu rutinu provode dane na plaži, nose ručnike i tunike i izbjegavaju odlazak u vodu. Razlog zašto ne plivaju je to što jednostavno ne uživaju u tome. Za većinu žena koje se bore s prekomjernom težinom ili se ne osjećaju ugodno u svojim tijelima zbog društvenih standarda ljepote, ovo je iskustvo koje se može povezati. Važno je razumjeti da nema potrebe da se sramite ili neugodno osjećate zbog svog tijela. Svatko ima jedinstven oblik tijela, veličinu i proporcije, i to je potpuno normalno. Ljepota postoji u raznim oblicima, bojama i veličinama i ne bismo trebali dopustiti da nas društvene norme stigmatiziraju ili uvjetuju.

Bitno je priznati da je briga o našem zdravlju i dobrobiti ključna. Međutim, to moramo učiniti iz vlastitih razloga, vođeni željom da budemo zdravi i zadovoljni, a ne pritiskom društva. Nadalje, važno je prepoznati da svatko iskusi nesigurnost u nekom trenutku svog života; čak i oni koji izgledaju samouvjereni još uvijek imaju trenutke ranjivosti. Stoga je imperativ da njegujemo svoje samopouzdanje i razvijamo pozitivan stav prema sebi. To uključuje i dopuštanje uživanja na plaži bez obzira na izgled, bez obzira na to hoćemo li nositi kupaći kostim ili ne. U konačnici, moramo zapamtiti da se naša vrijednost i ljepota protežu daleko izvan našeg fizičkog izgleda.

Naša vrijednost proizlazi iznutra – naše kvalitete, talenti, empatija i ljubaznost. Trebamo si dati dopuštenje da budemo radosni i ispunjeni, neovisno o vanjskom izgledu. Stoga, umjesto da se sramimo ili osjećamo nesigurno u vezi sa svojim tijelom, moramo se usredotočiti na samoprihvaćanje i njegovanje ljubavi prema sebi. Uživajmo u svim čarima ljetnog odmora ove godine bez straha i nesigurnosti, te se s povjerenjem i osmijehom uputimo na plažu. Bez obzira na naš izgled, zaslužujemo uživati ​​u toplini i ljepoti sezone. Godinama je Ashley Graham bila pionir u manekenskoj industriji, boreći se protiv predrasuda o obliku i veličini tijela. Nadahnula je žene diljem svijeta da prigrle svoja tijela u njihovom prirodnom, autentičnom obliku, a njezino putovanje do uspjeha dokaz je snage samopouzdanja i ljubavi prema sebi.

Ashley je od samog početka svoje karijere otvoreno govorila o svom pristupu zdravom životu, zalažući se za redovitu tjelovježbu i uravnoteženu prehranu. No, nikada nije skrivala da svoje tijelo njeguje i prihvaća takvo kakvo jest. Putem društvenih medija, posebice Instagrama, Ashley je podijelila svoje osobno iskustvo samoprihvaćanja i pozitivne slike o tijelu, nudeći podršku i motivaciju ženama svih pozadina. Ashleyina ključna poruka je da se nikada ne trebamo sramiti svojih nesavršenosti. Ističe da nije sramota imati celulit ili bilo koje druge tjelesne osobine koje nisu u skladu s društvenim standardima “savršene” ljepote, koji se često prikazuju u medijima. Ashley nas potiče da prepoznamo da svako tijelo nosi svoju jedinstvenu priču i da te priče zaslužuju da se prema njima odnosimo s poštovanjem i ljubavlju.

Preporučeno