Duško Stevanović, zvani Duca, preminuo je u 68. godini nakon kratke i teške bolesti u Šapcu. Bio je član više pozorišnih organizacija, među kojima su Šabačko pozorište, Udruženje dramskih umetnika, Dramski studio za decu i omladinu.

 

 

Pored toga, Duca je dobijao stipendiju RTV Beograd i bio je čest učesnik raznih dramskih emisija na Radio Beogradu. Njegovi nastupi održavali su se u raznim prostorima, uključujući Atelje 212 i Narodno pozorište. Duca se takođe pojavio u nekoliko filmova i televizijskih emisija, uključujući “Kućno pozorište”, “Poljubi, poljubi, ali ne gubi glavu”, “Srećni ljudi” i “Klan”. Od 1980. do penzionisanja odigrao je značajne uloge u tridesetak predstava, od “Sabirnog centra” Dušana Kovačevića do “Bubnjeva u noći” Brehta. Godine 1962, kao učenik prvog razreda osnovne škole, Duca je debitovao u glumačkoj industriji nakon upisa u Dečji dramski studio RTV Beograd.

 

 

Počevši sa potpisom pozdrava „Dobro jutro djeco“ uz Micu Tatića, započeo je putovanje koje će obuhvatiti niz umjetničkih poduhvata. Ovo putovanje uključivalo je učešće u pozorišnim predstavama, uloge u raznim televizijskim serijama, nastupe u dramskim predstavama, pa čak i glumu u filmovima.

 

 

Čvrsto je vjerovao da je glumački zanat sličan radu u rudniku, ali je ostao uvjeren da je to i dalje jedna od najistaknutijih profesija kojima se čovjek može baviti. Sahrana Duška Stevanovića, pokojnog glumca, biće obavljena na Novom groblju u Šapcu 16. avgusta 2023. godine, tačno u 13 časova. Njegova porodica je objavila tačan datum i vrijeme, a njegove kolege i prijatelji opraštaju se od njega putem društvenih mreža.

Preporučeno