Rožer federer je definitivno uz Novak Đokovića i Rafael Nadala najveći teniser kojeg je bveli sport ikada video. Naime, on i Novak imaju po 20 Grand slemova, dok je rafael Nadal na 21 velikom trofeju. Celi teniski svet je definitivno šokiran kad je čuo da je on najavio kraj karijee pre nekih 7 dana. 

Definitivno ga nigde nije bilo u poslednje dve godine štpo se tenisa tiče jer je imao tešku povrede kolena, i to dewfinitivno nije bio taj Federer. Ono što cela javnost zna je to,da je bio u braku s Mirkom Federer, koju zna još od omladinskih dana, kada je i ona sama bila teniserka. Sa njome ima četvero dece, odnosno dva puta je dobio blizance. Njegovo bogatstvo se procenjuje na stotine miliona dolara. 

Veliki roleks, najk, sve su to firme koje je promovisao nekada najbolji teniser na svetu. Naime, kada je trebala da prekine karijeru, Mirka je imala samo 24 godine, a nakon operacija stopala, dugo vremena je mogla da se kreće jedino uz pomoć štaka. Federer joj je tada bio i najveća podrška, a svojim pobedamajoj je davao posebnu sbagu. Mnogi koji su bliksi ovoj porodici, kažu da je mirka ta koja je glavna u braku, jer ej 4 godine starija od Rožera, a pre njega je bila u braku sa jednim sultanom iz Saudijske Arabije. Upoznali su se 2000 goine na Olimpijskim igrama u Melburnu, i od tada su zapravo i nerazdvojni. 

Preporučeno